Távozik Jeff Raikes, a Microsoft egyik nagy öregje

2008. január 15.
1.7801
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Távozik a Microsofttól Jeff Raikes, a Microsoft üzleti részlegének elnöke, az Office programcsomag felelőse, aki 1981 óta dolgozik a szoftverkonszernnél.

A bejelentés értelmében Raikes szeptemberig marad a cégnél, majd posztján Stephen Elop, a Juniper Networks korábbi operatív igazgatója fogja felváltani. A kanadai születésű Elop 2003 és 2006 között a Macromedia vezérigazgatója volt, majd röviddel azután, hogy az Adobe felvásárolta, távozott a cégtől.

2007. januárjában lett a Juniper Networks operatív igazgatója, és sajtóvélemények szerint elszántsága és kitartása megfelelő jelöltté teszi a fontos Microsoft-posztra. Az üzleti részleg elnökeként Jeff Raikes többek között az Office, az Exchange és a Dynamics szoftverekért is felelős, így Elop feladata a jövőben az lesz, hogy ezek pozícióit megvédje a konkurenciával, így a nyílt forráskódú alkalmazásokkal, illetve a Google-éhoz hasonló web-alapú megoldásokkal szemben. Raikes részlege 16 milliárd dollár bevételt termelt 2007-ben, ami a teljes Microsoft-forgalom mintegy harmadát tette ki.

Raikes egyike a Microsoft azon vezetőinek, akik szinte a kezdetektől a vállalatnál dolgoznak; ő maga egész pontosan 1981-ben csatlakozott a céghez. Távozása nem az egyedüli a cégnél: Jim Allchin, a Windows-üzletág vezetője nagyjából egy éve jelentette be, hogy otthagyja a vállalatot, az alapító Bill Gates pedig az év végén szintén végleg távozik a Microsofttól. A hivatalos indoklás szerint Raikes döntése mögött semmilyen konfliktus nem áll, a 49 éves vezető csupán befejezettnek tekinti karrierjét a szoftvercégnél, amelyet két komoly új verzió, az Office 2007 és az Exchange Server 2007 kibocsátásával koronázott meg. Az év vége után egyedül Steve Ballmer vezérigazgató marad a Microsoft vezetésében a régi garnitúrából.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja