Társadalmilag elfogadott a fájlcserélés

2006. november 05.
1.6901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy negyvenesztendős spanyol férfit fájlcserélő tevékenysége miatt citáltak a bíróság elé, amely azonban a vádak ellenére mégis kegyelmet gyakorolt.

Az illető ellen a helyi zeneipar érdekvédelmi szövetsége, a Promusicae tett feljelentést, mivel a férfi számtalan zeneszámot letöltött számítógépére különböző fájlcserélő oldalakról, és mások számára is elérhetővé tette ezeket a fájlokat. Az ügyben eljáró bíró azonban mégsem látta jogosnak az államügyész kérelmét, miszerint a vádlottat két év fegyházzal kellene sújtani tette miatt, és visszautasította a szövetség által benyújtott keresetet.

A bíró azzal indokolta döntését, hogy a magáncélra történő letöltés társadalmilag elfogadott és bevett gyakorlatnak számít. Elmondása szerint akkor lenne szó bűncselekményről, ha a vádlott anyagi ellenszolgáltatás fejében kínálta volna fel ezen tartalmakat más internetezőknek.

A Promusicae természetesen nem ért egyet az ítélettel, és bejelentették, hogy hamarosan fellebbezni fognak az ügyben, mert szerintük jelen esetben az igazságszolgáltatás nem az igazság oldalára állt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja