Talán meglepő lehet, de jelenleg a Microsoft többet ér mint a Google

2014. október 18.
2.0801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A Game Channel hasábjain nem igazán szoktunk gazdasági ügyekkel foglalkozni, de a Microsoft és a Google igen gyakori vendégünk, így ezen a szombaton egy kicsit beleástuk magunkat a két cég tőzsdei helyzetébe.

Több amerikai oldalon bukkant ugyanis nemrég fel, hogy Google és a Microsoft fej fej mellett halad a piaci értéküket illetően, a helyezések pedig a vállalatok számára gazdasági és megítélési szempontból is igen fontosak. A Microsoft-ról sokan gondolnák azt, hogy az utóbbi évek hanyatlását követően messze nem ér annyit, mint a tech-ipar egyik fő mozgatórugója, a Google.

A piaci kapitalizációt illetően tegnap még fej fej melletti csatát vívott a két vállalat, azonban ha ma a számokra pillantunk, akkor azt láthatjuk, hogy a Microsoft magabiztosan átvette a tech cégek dobogójának második helyét. A 352,71-351,03 milliárd dolláros harc mára már 359,5-345,75-re módosult. Az első helyezett Apple igen messze van a többiektől, hiszen 584,83 milliárd dolláros piaci kapitalizációt tudhat magáénak.
5 hozzászólás

Neurotic

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

kpal írta:
Én ellenék bármelyik fejeseként
Én meg részvényesként

válasz erre

kpal

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

Én ellenék bármelyik fejeseként

válasz erre

totyak

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

Őszintén szólva sosem gondolkoztam azon, melyik cég ér többet. Mindegyiknek nagyon jól megy és annyi.

válasz erre

Bvektor

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ha megkérdeznek nem biztos, hogy ezt mondtam volna, de annyira nem meglepő.
Lehet, hogy a Google nagyobb területet fed le (lehet, nem tudom), de a Microsoftnak egyértelműen több fizetős szolgáltatása van, melyek közül egy-kettő nem is éppen olcsó, pl szerverek.

válasz erre

Mordorer

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

Nem gondoltam volna hogy a Microsoft még mindig ennyit ér!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Sándorkolbász profiljatotyak profiljagery1113 profiljaXelosz profiljapityuska profiljaWickedSick profiljaM.O.R.P.H. profiljaManiac profiljarDAVE profilja