Szupergyors Samsung GDDR4 memóriacsip

2006. február 18.
1.6601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Samsung bemutatta legújabb következő generációs GDDR4 grafikus memóriacsipjét, amellyel a videokártyák akár 12,8 GB/s-os adatátviteli sebességre is képesek.

A Samsung legalábbis ezt a sebességet mérte egy meg nevezett videokártya és a lapka kombinálásával, ennek alapján pedig az új terméket a világ leggyorsabb grafikus memóriacsipjeként jelentették be. A 80 nm-es technológiával készült, 512 megabites lapka 30%-kal gyorsabb a megelőző prototípusnál.

A dél-koreai cég által regisztrált sebesség pedig megfelel annak, mint hogyha másodpercenként hat DVD-minőségű digitális mozgóképes fájlt dolgozna fel a grafikus csip, illetve a videokártya. A Samsung márciusban kezdi meg a termék sorozatgyártását, amivel éppen időben lesz a szakemberek által jósolt, 64-bites alkalmazásokra történő nagy átállás nyújtotta előnyök kihasználásához. A memóriacsipek területén piacvezető Samsung tervei között nem kevesebb szerepel, mint hogy az 512 megabites GDDR4 lapkával megőrizze jelenlegi 80% fölötti részesedését.

Kapcsolódó linkek:
Samsung Corporation
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Már 2006-ban kifejlesztették a GDDR4-et? meglepett smiley Mostmár ezt is tudom mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja