Szoftverlegalizálási akciót indít a Microsoft

2004. november 27.
1.5681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy egy új akció keretében ingyenesen lecseréli azon felhasználók hamisított Windows XP operációs rendszerét, akik megvásárolt számítógépükre elõre telepítve jutottak hozzá a hamis szoftverhez.

A csereakciót elsőként Nagy-Britanniában indították el, a hét közepén. Az IDC piackutató felmérése szerint a szigetországban jelenleg a szoftveralkalmazások mintegy 29%-a illegális másolat. A Microsoft először mindenkinek a rendelkezésére bocsát egy olyan programot, amellyel ellenőrizhetik Windows szoftverüket.

A "Windows Genuine Advantage" elnevezésű, már hozzáférhető alkalmazást egyébként egy hónap alatt a 20 ezres várakozást jóval felülmúló számú, mintegy 800 ezer felhasználó vette igénybe. Azok élhetnek az ingyenes csere lehetőségével, akik november 1. előtt vásároltak számítógépet előre telepített, hamisított Windows XP szoftverrel, és ezt megfelelő, a vásárlást és annak helyét igazoló dokumentummal bizonyítani is tudják. Egy személy maximum 5 példányt kaphat a legális operációs rendszerből, amelyért csak postázási és csomagolási díjat számol fel a Microsoft. A szoftveróriás az akcióval pontos információkhoz szeretne jutni a hamisítókkal kapcsolatban, hogy hatékonyabban vehesse fel velük a küzdelmet. Alex Hilton, a Microsoftnak az akcióért felelős illetékese elmondta, hogy a felhasználók nem, csupán a forgalmazók számíthatnak jogi eljárásra a hamisított szoftverek miatt.

Hilton az akció más országokra való kiterjesztéséről egyelőre nem nyilatkozott, ám elmondta, hogy hasonló kezdeményezés a hamisított szoftverekkel jóval nagyobb arányban fertőzött térségekben, például Kelet-Európában vagy a Távol-Keleten meglehetősen költséges lenne a cég számára.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 17 napja

Legalizáld a... szoftvert! röhögő smiley
Egyébként megvásárolt gépnél abszolút nem a vásárló hibája, bár azért szép volt Microsoft, lehetne most is ilyen a hozzáállás...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja