Szoftveresen is feltörték a Nintendo Wii-t

2008. május 27.
6.1051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Újabb pont a cracker-eknek! Úgy látszik íratlan szabály, hogy előbb-utóbb minden anti-kalóz védelem csődöt mond, csak idő kérdése a dolog.

Igaz, a Wii esetében nem ment egyről a kettőre a dolog, idén január végén sikerült első ízben egyszerű módosításokkal (egy chip beépítésével) feltörni a Nintendo konzolját. Akkor még csak hardveres módosítás révén lehetett véghez vinni a dolgot, egészen eddig. Mostantól a Wii is beállhat a sorba, és népesítheti a szoftveresen feltörhető konzolok hosszú listáját.

Januárban a konzolt feltörő cracker-ek azt vették a fejükbe, hogy rövidesen kereskedelmi forgalomba hozzák azt a chip-et, amely lehetővé teszi a Wii védelmének kiikszelését. Nos, sokáig nem örvendhettek nemes célokat szolgáló találmányuknak, még csak májust mutat a naptár, és a Nintendo konzolja máris megkapta a kegyelemdöfést.

Mit jelent ez a platform jövőjére nézve? Ezt azért nem egyszerű megjósolni, mert a Nintendo Wii célközönsége hagyományosan nem az a fajta, aki a warez oldalakat böngészi naphosszat, a casual gaming tábora tipikusan nem ilyen összetételű. Ugyanakkor a feltörés még népszerűbbé teheti a Wii-t, hiszen sokak számára lehet így vonzó e játékkonzol.
3 hozzászólás

Vendég

15 éve, 5 hónapja és 12 napja

:lol:

válasz erre

Vendég

15 éve, 5 hónapja és 12 napja

:lol?:

válasz erre

Vendég

17 éve, 2 hónapja és 16 napja

Na most ez komoly?!!! Már piszok régóta lehet chipeltetni a Wii-t. itthon is egy halom cég megtudja már csinálni. Biztos időzített cikk volt és elírtátok az évszámot röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja