Szénnel töltött zoknik a nagy stúdióknak és lemeztársaságoknak

2004. december 25.
1.4961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A nagy filmstúdiók és lemezkiadók internetes szerzõijogi lépéseit egy fájlmegosztó csoport azzal honorálná, hogy az ünnepeket elrontva szénnel töltött zoknik küldésére sarkallja az internetes társadalmat.
 

Az amerikai Worcesterben működő Downhill Battle nevű aktivista csoport a filmstúdiókat (MPAA) és a kiadókat (RIAA) tömörítő szervezeteket azzal támadná, hogy minden beérkezett 100 dollár után, mellyel a digitális jogvédő Electronic Frontier Foundation csoportot támogatják, egy szénnel tömött zoknit ad fel a RIAA és az MPAA részére.

Nicholas Reville, a Downhill Battle társirányítója szerint ez éppen megfelelő ajándék annak, aki egész évben rossz volt. A csoport szerint a két jogvédő szervezet csorbítja a felhasználók jogait, és időszerűtlenül reagál ezekre a kérdésekre a digitális világ korában. Az akció közvetlen válasza nyáron több hullámban mintegy 7700 beperelt feltételezett fájlmegosztó ügyére, akik közül többen is kiegyeztek a RIAA-val, ám ez esetleg több ezer dollárjukba került. A RIAA nem kívánta kommentálni az ügyet, az MPAA pedig még nem reagált a kérdésre.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt