Személyzeti kérdések miatt pereli egymást a Microsoft és a Google

2005. július 23.
1.5781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A két vállalat azért kényszerült a bíróságra, mert Kai-Fu Lee, a Microsoft egyik meghatározó vezetője átigazolt a Google-hez, ráadásul a korábbihoz hasonló pozícióba.

A leginkább az agyelszívás fogalmához köthető esetben Kai-Fu, aki a Microsoft keresőszoftverek kidolgozásáért felelős részlegének alelnöke volt, a Google-hoz igazolt át, igen hasonló tisztségbe, ami a korábbi munkáltatójánál megszerzett információk kiszivárgásának veszélyét hordozza magában.

A Microsoft szerint igen megkérdőjelezhető egy hasonló pozíció elfoglalása a cég direkt versenytársának tekinthető vállalatnál. Mint ismeretes, a keresők piaca egyre fontosabbá válik az internetes tartalom bővülésével. Mivel már egyre inkább nem az a kérdés, hogy valami fent van-e a világhálón, hanem az, hogy meg lehet-e találni, a sokmilliárdos keresőpiac szép reményekkel indul neki az elkövetkező éveknek. A piac ráadásul tovább bővül, mert a Google az asztali PC-k merevlemezein is működő online keresőmotort mutatott be, míg a Microsoft már kijelentette, hogy a következő generációs Longhorn operációs rendszerbe és az új Ofice 12-be is az eddigieknél jóval fejlettebb kereső motort épít be. Mindeközben a Microsoft az online keresésben is új algoritmusokat futtató keresőt fejleszt, így a két vállalat mind az interneten, mind az otthonokban közvetlen vetélytársként szemben áll egymással. A Microsoft szerint Kai-Fu szerződése egyértelműen titokvédelmi okokból tiltja az ilyen típusú munkahelyváltást, így egyelőre nem kínálkozik megoldás a kérdésre.

Kapcsolódó linkek:
Google
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja