Szélessávú vezeték nélküli internet a szuper-expresszen

2007. szeptember 09.
2.0761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Thalys idén ősztől vezeték nélküli szélessávú internet-hozzáférést telepít Párizs, Brüsszel, Amszterdam és Köln között közlekedő szuper-expressz vonataira.

A munkálatokat egy olyan nemzetközi konzorcium végzi, amelynek a Nokia Siemens Networks, a brit székhelyű 21Net és a belga Telenet is tagjai. A megoldás a zavartalan használat érdekében kombinálja a műholdas, a mobiltelefonos GPRS és 3G UMTS, valamint a WiFi technológiákat úgy, hogy az utasok számára észrevétlenül vált át a hálózatok között abban az esetben, amikor ezt a lefedettség, a terepviszonyok vagy az akár 300 km/órás utazósebesség megkívánják. A társaság jövőre az összes Comfort 1 és Comfort 2 osztályú kocsijában elérhetővé teszi a szolgáltatást ? ezekben a kocsikban már most is megtalálhatók a laptopok használatához szükséges elektromos csatlakozók.

A tesztelést még szeptemberben megkezdik, az összes Thalys vonaton pedig valamikor a jövő év elején lesz elérhető a szolgáltatás. A várható díjszabásról a vállalat egyelőre nem nyilatkozott, annyit azonban hozzáfűztek a közleményhez, hogy a vonatokon tapasztalható internetes élmény hasonlatos lesz a szállodákban vagy kávézókban használt WiFi-hez, az eltérő infrastruktúrájú hálózatok zökkenőmentes összehangolásának köszönhetően.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja