Széleskörű adatmegosztás az új Opera böngészőkkel

2007. október 25.
1.8471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Opera bemutatta Opera 9.5 számítógépes és Opera Mini 4 mobil böngészőprogramjának béta tesztváltozatait, amelyek képesek megosztani egymással a felhasználó által létrehozott könyvjelzőket.

Az alkalmazás, amely ezt lehetővé teszi nem más, mint az úgynevezett ?Opera Link?, amelyet azért hoztak létre, hogy az okostelefon-tulajdonosok mobilkészülékükről is elérhessék a számítógépről látogatott kedvenc weboldalaikat, anélkül, hogy hosszú URL címeket kellene beütniük az amúgy sem erre tervezett billentyűzeten.

Hasonló szolgáltatások léteznek már, az Opera Link-ben azonban az a különleges, hogy használatához nem kell egy külön weboldalra látogatni, elegendő csupán a böngészőbe épített szolgáltatás használata. Az új Opera 9.5-ön keresztül ugyanis az Opera Link automatikusan egy központi szerveren tárolja a kiválasztott könyvjelzőket, amelyek így azonnal közvetlenül elérhetővé válnak az Opera Mini 4-ből.

Az Opera kezdettől nagy hangsúlyt fektetett a hordozható készülékekre, és ők voltak az elsők, akik úgymond teljes, a weboldalakat eredeti formátumukban megjelenítő böngészést kínáltak ezeken az eszközökön. A területen a társaság fő versenytársa a Microsoft Internet Explorer Mobile, azonban az okostelefonok túlnyomó többségét kitevő Symbian készülékeken és egyes speciális eszközökön ? például a Nintendo Wii-n ? az Opera böngésző fut. Jon von Tetzchner társalapító és vezérigazgató szerint azáltal, hogy az informatika felhasználói területei egyre inkább a web-alapú alkalmazások irányába tolódnak el, egyre nagyobb lehet az igény az Opera Link-hez hasonló, mindenfajta készülékről elérhető, és ezeket összehangoló szolgáltatások iránt.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja