Szélesebb körű internet-alapú telefonálás a Skype új szoftverével

2005. március 15.
2.5671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internet-alapú telefonálás úttörője, a Skype béta tesztváltozatban kiadta VOIP szoftverének legújabb, 1.2-es verzióját, amely számos újdonságot kínál a felhasználóknak.

A legfontosabb újítás az, hogy az ügyfelek ezentúl nemcsak kezdeményezhetnek, de fogadhatnak is hívásokat a hagyományos telefonhálózatról. Eddig ugyanis csak kimenő vegyes hívások voltak lehetségesek, a percdíjas SkypeOut szolgáltatás révén.

A kizárólag az interneten, széles sávon bonyolított VOIP hívások ingyenesek a Skype-nál. Az új szoftver által támogatott szolgáltatásnak megvan az az előnye, hogy a felhasználó lakóhelyétől függetlenül hagyományos telefonos előfizetést vásárolhat hozzá viszonylag olcsón külföldön is, így hagyományos vonallal rendelkező, távol élő ismerősei egy helyi telefonszámon keresztül, tehát helyi díjszabással hívhatják őt oly módon, hogy a hívást a Skype irányítja át az interneten keresztül a tengerentúlra. Az új szoftver emellett a voice-mail hangos e-mail alkalmazást is támogatja.

Az egyelőre csak béta tesztváltozatban elérhető Skype 1.2-es szoftver Windows felhasználók részére a Skype oldaláról tölthető le. A Skype tervei szerint a véglegesített verzió hat héten belül kibocsátásra kerül. A cég VOIP szolgáltatása egyébként úttörő módon már házon kívül, noteszgépről és PDA-ról is igénybe vehető, egyelőre csak Nagy-Britanniában, a Broadreach Networks által üzemeltetett WiFi forró pontokról.

Kapcsolódó linkek:
Skype
Skype 1.2 beta letöltése Windows rendszerekre
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 21 napja

röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja