Százmilliósra rúghat a Blu-ray lemezek idei eladása

2009. február 24.
1.7531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Többen úgy vélik, hogy a Blu-ray lemezek térnyerése idén soha nem látott méreteket ölthet, és százmilliónál is több kék lézeres korongot értékesítenek 2009-ben.

A formátumháború végén eldőlt, hogy mely gyártónak lesz lehetősége egyeduralmú, next-gen adathordozót életben tartani, mára már a napnál is világosabb, a Sony ezúttal jó lóra tett a technológia masszív támogatásával. A HDTV-k és a Blu-ray lejátszók egyre kedvezőbb árfekvései zöld utat kínálnak a beteljesedéshez.

Jelenleg továbbra is a DVD a legnépszerűbb formátum a piacon, ennek okait különösebben nem szükséges magyarázni, olcsó és hihetetlenül széles körben hozzáférhető, továbbá a képcsöves tévékészülékeken teljes mértékben kihasználható, nincs szükség újabb berendezés vásárlására. Tavaly Észak-Amerikában 24 millió korongot vásároltak össze a népek, becslések szerint ez a szám idén elérheti akár a 80 milliót is a nagy víz túloldalán.

Nyugat-Európában az Egyesült Királyság a legnagyobb Blu-ray vásárló erő, 2008-ban hozzávetőlegesen 3.5 millió kék lézeres korongot söpörtek kosarakba az emberek, ez 40%-a, a teljes nyugat-európai Blu-ray forgalomnak.

A látnokok 2012-re jósolják a DVD-vel fele-fele arányban megosztozó időszakot, amikor is a Blu-ray lemezek eladásai olyan magas szinten állnak majd, hogy felveszik a versenyt az előző generációs adathordozókon (Digital Versatile Disc) forgalmazott filmek fogyásával, Amerikában. Ez a szám a becslések szerint Nyugat-Európában csupán 35% lesz, szemben az amerikai 50%-kal.

Az egyik legolcsóbb és ár/érték arányban legkiválóbb Blu-ray lejátszó továbbra is a Sony harmadik asztali konzolja, amely a predikciók szerint idén már nem ússza meg a jóárasítást, további vonzerőt merítve a vásárlók kegyeiért folytatott harcban. Jó úton halad tehát a formátum a kiteljesedéshez, hazánkban is már szép számmal jelennek meg kiváló mozik, nagy felbontásban, egyre kedvezőbb árakon, magyar szinkronnal felruházva. Hiába, hosszú évek telnek el minden generáció váltás előtt, a Blu-ray esetében sincs ez másként.
4 hozzászólás

kpal

8 éve, 11 hónapja és 12 napja

Mostanában nincsenek ilyen számok publikálva ,avyga SONY-t már nem izgatja .

válasz erre

FutuRetrO

16 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ha bírja a monitorod és lesz mivel olcsó lemezeket írnod rá, mindenképp érdemes. Archiválni is sokkal jobb, mint DVD-re, megspórolsz vele pár lemezt.

válasz erre

Tibit

16 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ha majd új PC-t veszek, megérné bele blu-ray lejátszót venni, vagy ráérek később is?

válasz erre

Ryo san

16 éve, 5 hónapja és 16 napja

És ez így van jól!A fejlődést nem lehet megállítani...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja