Szárnyal a Blu-ray

2008. április 20.
1.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Óriásit lépett előre a Blu-ray lemezek eladása az utóbbi időszakban, a növekedés ugrásszerűnek mondható.

A jelenség már érezteti hatását a hagyományos DVD-k piacán, lassú csökkenésnek indult a kereslet a korosabb szabvány iránt. A következő időszakban várhatóan hatványozottan igaz lesz a dolog, és lassan de biztosan végbe megy egy igazi generációváltás, a Blu-ray pedig mindenhol megveti előbb-utóbb a lábát, és leváltja elődjét.

Badarság lenne azért temetni még a DVD lemezeket. Az ábra úgy néz ki, hogy bizonyos területeken tért követel magának a Blu-ray, és innen szorítja ki fokozatosan a hagyományos formátumot.

Az előző év első üzleti negyedévéhez viszonyítva 351 (!!!) százalékkal ugrottak meg a Blu-ray eladásai idén. Ezzel szemben a DVD-k iránti kereslet csökkenése első ízben tapasztalható, mióta felbukkant a technológia. Mintegy másfél százalékkal kevesebb DVD lemez fogyott.

Becslések szerint idén 800 millió - 1 milliárd dollár környékén lesz az újabb szabvány forgalma a 2007-ik évi szerény 300 millió dollárral szemben. Mint tudvalevő a Blu-ray megnyerte a HD DVD-vel szembeni háborút, így kizárólagos szabvánnyá lépett elő. Ennek a ténynek, valamint a folyamatosan növekvő keresletnek köszönhetően a lejátszók és lemzek árai stagnálnak, ahelyett, hogy csökkennének.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

A BR technológia ma is éli világát, a next gen konzolok is előszeretettel fogják alkalmazni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja