Szabadon letölthető a Return to Castle Wolfenstein és a Wolfenstein: Enemy Territory forráskódja

2010. augusztus 15.
9.4251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Az id Software egyebek mellett arról is híres, hogy régebbi technológiájukat, játékaikhoz készült forráskódokat szabadon elérhetővé teszik az internetes közösség számára.

A Quake, Quake II és Quake III forráskódjai már hosszú ideje felhasználhatóak, tanulmányozhatóak, most pedig - a 2010-es QuakeCon alkalmával - a Return to Castle Wolfenstein és a Wolfenstein: Enemy Territory alapjait tették nyilvánossá. Mindkettő az id Tech 3-ra épül, amelyet ismertebb nevén Quake III-motornak hívnak, tehát aki már otthonosan mozog miden idők egyik legjobb multiplayeres lövöldéjének kódsorai között, minden bizonnyal itt is ki fogja magát ismerni.

John Carmack egyébként már a 2009-es QuakeCon után megígérte, hogy nemsokára szabadon letölthetővé teszik a forráskódokat, ám csak most jutottak el odáig, hogy ezt meg tudták tenni. Carmack magyarázata szerint egyáltalán nem olyan egyszerű ez a folyamat, mint amilyennek tűnik, hiszen figyelni kell arra, hogy ne forduljon elő, hogy esetleg olyan kódrészlet marad a kiadott forrásban, amely nem a saját szellemi termékük. Ráadásul a Bethesdának is rá kellett bólintania a dologra. A fájlokat három részletben - RtCW single, RtCW multi és Enemy Territory - lehet leszedni az id FTP-jéről.

(A kép a Return to Castle Wolfensteinből van kiragadva.)
3 hozzászólás

marco

10 éve, 4 hónapja és 9 napja

Ne offoljatok pls. Van a Farmeramanak rendes fóruma itt az oldalon.

válasz erre

focika

10 éve, 4 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
nincs valakinek mugunt farmeramája?

de

válasz erre

Vendég

10 éve, 5 hónapja és 6 napja

nincs valakinek mugunt farmeramája?

válasz erre
Wolfenstein
10.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
Minden hír, videó és cikk
QuakeCon 2010
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt