Szabadalomsértéssel vádolják Kínában a Microsoftot

2008. január 20.
1.8381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Ilyen az, amikor a hóhért akasztják: egy kínai társaság szellemi tulajdonnal való visszaéléssel vádolja a Microsoftot.

A szoftverkonszern éppen a fordított helyzethez lehet hozzászokva Kínában, ahol évek óta próbálja a kormányszervek segítségét igénybe véve visszaszorítani a szoftverkalózkodást, ami nem csekély mértékben az ő Windows és Office alkalmazásait érinti. Ezzel szemben most a mindössze 100 főt foglalkoztató Zhongyi Electronic nevű társaság azzal vádolja a Microsoftot, hogy évek óta nem fizet az ő, latin betűket kínai karakterekre átültető, Zhengma nevű input szoftverük használatáért.

A Zhongyi szerint a Microsoft csak egyszer fizetett nekik, amikor 1998-ban a Windows 95-be integrálta a megoldást. A Microsoft hivatalos közleménye ezzel szemben azt állítja, hogy a szerződésben foglaltaknak megfelelően fizettek a Zhongyi-nak.

Az eljárás az ügyben jövő kedden indul, a pekingi 1. számú Középfokú Népi Bíróságon. Mulatságos részlet, hogy a Zhongyi egyelőre azért nem állt elő számszerű kártérítési követeléssel, mert nem tudják, hány Windows kópián fut a Zhengma. Kérdés, hogy erre milyen módon derülhet fény egyáltalán, illetve az sem világos, hogy vajon a kalóz példányok is számítanak-e?
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja