Syndicate: Az EA nem törődik bele az ausztrál cenzor döntésébe

2011. december 21.
1.7131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Nem ez az első alkalom, hogy egy játékfejlesztő/kiadó vállalat értetlen grimasszal áll az ausztrál "játékhadbíróságának" döntése előtt, és nagy valószínűséggel nem is az utolsó - ugyanakkor a Syndicate ausztrál története látszólag mégsem ugyanarra a kaptafára készült, mint a korábbi címeké: a 2012-es FPS kiadója, az Electronic Arts ugyanis nyíltan megkérdőjelezte a cenzorok döntését, és "arra buzdítják a politikai döntéshozókat", hogy térjenek észhez.

Mert ők bizony nem fogják cenzúrázni a szóban forgó alkotást.

"Sajnálatos módon az ausztrál kormányzati politika megvonja a felnőttektől a jogot, hogy játsszanak a Syndicate-tel" - fogalmazott egy nyilatkozatában az EA.

"A rajongók lelkes reakciói ellenére a játék nem lesz elérhető Ausztráliában."

"Akárhogy is, a késleltetések továbbra is egy titokzatos cenzúrát kényszerítenek a játékokra - vágásokat, amelyek ellenben nem érintik a könyveket vagy a filmeket."

"Arra buzdítjuk a politikai döntéshozókat, hogy mielőbb foganatosítsanak egy olyan irányelvi frissítést, amely tükrözi a mai piacot és biztosítja milliónyi felnőtt fogyasztójának a jogot, hogy meghozzák saját tartalmi döntéseiket."


Érdekes, hogy míg az ausztrálok megtűrnek határaikon belül olyan nem éppen rózsaszín pónik hátán érkező játékokat, mint a Dead Island, vagy a Dead Space, addig valamilyen különös oknál fogva határozottan elítélnek más, ugyanezen műfajon belül indulókat. Én személy szerint nem kultiválom az összeesküvés-elméleteket, de biztos hogy a helyi cenzorok nem véletlenül hozzák sorra az ilyen és ehhez hasonló, látszólag ellentmondásos döntéseket - esetleg tényleg idióták? Ki tudja...
6 hozzászólás

marco

13 éve, 4 hónapja

Mint mindig...mosolygó smiley Csoda hogy a németek most nem szórakoznak...mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja

Mág megint az ausztráloknyelvnyújtó smiley

válasz erre

Shade

13 éve, 4 hónapja

Az ausztrálok elég gyökerek, midnenki kifigurázza a logikátlan idióta gyökérségeiket a South Parktól a kezdve a Simpson családon keresztül néhány hülye sorozatig.

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja

Szerintem a hozzáállással nincs gond, csak érthetetlen, mert nem következetes...

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 1 napja

Nevetséges az ausztrálok hozzáállása.

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 1 napja

Igen, idióták. Szerintem.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja