Svédországban ipari kémkedéssel vádoltak meg egy magyar hackert

2005. március 09.
1.7971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy svéd bíróság előtt az ország biztonságát veszélyeztető ipari kémkedéssel vád alá helyeztek kedden egy magyar állampolgárt - közölte az ügyész.

Thomas Lindstrand elmondta, hogy a 26 éves fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy behatolt az Ericsson svéd óriásvállalat számítógépes rendszerébe. A magyar állampolgárt azzal vádolják, hogy 2002 márciusa és 2004 júniusa között törvénytelenül jutott hozzá távközlési ipari titkokhoz, és azokat felhatalmazás nélkül továbbította.

A fiatalember, akit 2004 októberében őrizetbe vettek, tevékenységét Svédországban és más államokban folytatta, közte Magyarországon is. Úgy tudják róla, hogy a titkos értesüléseket összegyűjtötte, s azok akár avatatlan kezekbe is kerülhettek volna, ami veszélyeztette volna Svédország védelmét és biztonságát - mondta Lindstrand. A fiatalember azzal védekezett, hogy a számítógépes behatolással állást kívánt szerezni az Ericssonnál. Az ügyész szerint igen járatos komputer világában. Számítógépes rendszerekben meglévő réseket akart feltárni - tette hozzá Lindstrand.

Korábbi hírek szerint a fiatalember magának az Ericssonnak akarta eladni "ismereteit". A társaság biztonsági szolgálata a svéd nemzetbiztonsági hivatalhoz (Sao) fordult, amely csapdát állított neki. Svédországba hívták találkozóra, és azon a Sao embere jelent meg az Ericsson képviselőjeként. A találkozást videofilmre vették, majd őrizetbe vették a magyar férfit. Amennyiben a magyar állampolgárt bűnösnek találják, akkor akár hatévi börtönbüntetésre is számíthat.
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Régen kit nem vádoltak meg hackeléssel?röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja