Süllyesztőbe kerülhet az anti-kalóz szabvány

2008. május 14.
1.6241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Az EA alighogy bejelentette a DRM szabvány alkalmazását készülőfélben lévő játékainál, a játékosok máris zúgolódni kezdtek emiatt.

Kicsit illúzióromboló a dolog, és nem feltétlen vet az eset jó fényt a DRM-et ellenző népes táborra nézve, reálisan szemlélve a dolgot viszont úgy látszik nincs még itt az ideje a drákói szigor bevetésének. A kiadó máris a visszakozást fontolgatja, ugyanis rájuk nézve kérdéses a dolog, hogy nem-e ők húznák a rövidebbet emiatt.

Nagyjából úgy fest a dolog, mintha autót szeretne lopni az ember, és felháborodik amiért a tulajdonos kormányzárat készül rakni rá. Így túl sok mindenre nem lenne használható a kiszemelt tárgy, legfeljebb körbe-körbe lehetne vele furikázni...

Ugyanakkor van egy másik, már inkább elfogadható érv a játékosok részéről, amely a biztonsági szabványból ered. Ugyanis a feltelepített játék megköveteli, hogy a játékos folyamatosan online legyen, mert ha esetleges ellenőrzésre kerülne sor, úgy nem kivitelezhető a dolog, és ily mód korlátozva van a felhasználó.

Akárhogy is, az EA máris a visszalépést fontolgatja, viszont van ellenpélda is, hiszen az új Alone in the Dark fejlesztői is bejelentették pár napja, hogy ezzel a védelemmel vértezik fel a júniusban debütáló játékot.

Az anti-kalóz szabványról közelebbit egy korábbi cikkünkben olvashattok.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profiljarDAVE profilja