Steel Fury: Kharkov 1942: Első ránézésre

2008. október 15.
14.1921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
November elején ismét elérkezik hozzánk egy a második világháború tematikájában megbújó játék, amelyben a szintén hamarosan érkező WWII Battle Tanks-hoz hasonlóan, páncélosokkal élhetjük át a csatákat.

A játék elég kevés figyelmet kap szerte a világon, bizonyára azért, mert nem a legismertebb fejlesztőcsapat hegeszti (Discus Games & Graviteam) és, mert megint a világháború. Nem tudom mi a baj ezzel a témakörrel, nekem például ugyanúgy megtudott dobbanni a szívem ezért, mint ahogyan az új Brothers In Arms kapcsán. Ezeket a játékokat fanatikusok készítik fanatikusoknak, még akkor is, ha alig fog fogyni belőle néhány.

Steel Fury: Kharkov 1942: Első ránézésre - 2. kép


Mivel a megjelenés itt van a nyakunkon, megpróbáltam nektek összeszedni néhány eddig elsütött dolgot a játékkal kapcsolatban. A stílust már nagy vonalakban behatároltuk, csúnya szóval élve páncélos szimulátornak nevezném, ami egészen az 1942-es esztendő történéseibe enged bepillantást. Hogy még ennél is pontosabbra tegyük a mércét, 1942 május 12 és 28 között fogunk elhelyezkedni a kampányban, méghozzá a szovjet oldalon, hogy megpróbáljuk visszaverni a német támadásokat. Bár az időponthoz elég jó világháborús ismereteim sem rendelnek semmi nagyobb fontosságú eseményt, a fejlesztők szerint mégis valós történések alapján fog alakulni a történet, ami magasabbra emelheti előttünk a játék mivoltát.

A nem kevesebb, mint 30 kijátszható misszióban tehát a több tonnás páncélszörnyetegekkel fogunk élre törni és megverekedni a német haderőkkel, középpontban mi más, mint a T-34-es és a T-72-es páncélos állna valósághűen lemodellezve. A több, mint 40 lemodellezett monstrum közül irányítható lesz még a Matilda névre keresztelt orosz csoda is a rengeteg más között.

Steel Fury: Kharkov 1942: Első ránézésre - 3. kép


Játék közben választhatunk majd belső illetve külső nézetet és irányíthatunk mindenkit a legénységből, magyarán mi leszünk a parancsnokok, annyi különbséggel, hogy itt nem szóval, hanem tettekkel fogjuk irányítani páncélosunkat. Ehhez társul a fejlesztők szerint egy realisztikus fizikai és törés modell is, amivel aprólékos és hosszú órákat töltöttek el, hogy az élmény a lehető legtökéletesebb és legrealisztikusabb legyen. Ennek köszönhetően a tankok és az épületek nem egy előre legyártott törésmodell alapján fognak rombolódni, hanem ahová lövünk az úgy a legrealisztikusabb módon fog kilyukadni, vagy ledőlni. Úgy gondolom ezt egy ilyen volumenű játékban el is várjuk.

A játék egyetlen apró gyenge pontja a grafika, amiből szintén megpróbálták nekünk kihozni a legjobbat, de ez lehet sokaknak kevés lesz. Elnézegetve a screenshotokat úgy érzem ez így teljesen elég, majd egy esetleges következő részben valószínű erre fognak jobban rágyúrni. A game tartalmazni fog majd pályaszerkesztőt és mindenféle plusz editort, amivel lehetőségünk lesz további pályákat, de lényegében mindent legyártani hozzá, amiket természetesen megoszthatunk majd a többi játékossal. A multiplayer opció egyenlőre még titkos, de bízzunk benne, hogy az is lesz, mert biztosan feltenné a pontot az i-re!

Steel Fury: Kharkov 1942: Első ránézésre - 4. kép


Nagyjából így fog kinézni majd a játék, remélem sikerült pontos összképet adnom róla. November elején keressétek majd, hátha hozzánk is eljut pár dobozzal a kiadványból, addig is nézzétek meg a mellékelt képeket és álljon itt egy rendszerkövetelmény is méltó befejezésképpen.

Minimum rendszerkövetelmény:
Operációs rendszer: Windows XP SP2 vagy Windows Vista
Processzor: AMD Athlon 2000 Intel Pentium 2400GHz
Memória: 512 MB RAM
Grafikus kártya: ATI Radeon 9500 NVidia GeForce 6600 128 Mb (Megjegyzés: A játék nem támogatja az Nvidia GeForce FX szériát)

Ajánlott rendszerkövetelmény:
Operációs rendszer: Windows XP SP2 vagy Windows Vista
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4200 Intel Pentium D 3GHz
Memória: 1,5 GB RAM
Grafikus kártya: ATI Radeon x1600 NVidia GeForce 7600 256Mb (Megjegyzés: A játék nem támogatja az Nvidia GeForce FX szériát)
6 hozzászólás

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 23 napja

matilda 1 vagy 2?
mer az nagyon nem mindegy

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 napja

kiráj

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 18 napja

Vezze az ilyen miért ír tankos cikket?
T-72-ő, mint világháborús harckocsi? Inkább hidegháborús. Tévedtél vagy negyven évet.
Matilda, az orosz csoda? A matilda egy angol harckocsi volt.

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 27 napja

matilda orosz csoda LOL. T-70es van az egy pici tankette.

válasz erre

Vendég

16 éve, 10 hónapja

pár apróság:
- T72 nem igazán lesz a játékban mivel a a hidegháború terméke
- a Matilda nem orosz harckocsi hanem angol
- vezethető még PzIV

válasz erre

Vendég

16 éve, 10 hónapja és 8 napja

Én szeretem az ilyen játékokat.Cak előre.meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja