Steam-szerű szolgáltatást indít az Amazon.com?

2010. március 28.
1.7151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A Valve hatalmasat dobott, amikor 2003-ban, az akkori trendekkel alaposan szembeszegülve, létrehozta a Steamet, amely a kezdeti gyerekbetegségei után talpra állt, és mára a világ vezető digitális disztribútorává vált.

A digitális piac körülbelül 70%-át tartja fennhatósága alatt, nagyjából 1100 játékot kínál, és 25 millió aktív felhasználóval rendelkezik. Bődületes számok, amelyeket a vetélytársak (Impulse, Direct2Drive, GamersGate stb.) látótávolságon kívülről követnek. Bárki, aki be kíván lépni a piac eme szegmensére, komoly csatára lesz kényszerítve a játékosok kegyeiért. A terület azonban messzemenően csábító, hiszen a digitális letöltés egyre inkább előtérbe kerül, így a közeljövőben várhatóan tőkeerős cégek is megpróbálják megvetni a lábukat az ilyesfajta szolgáltatások terén.

Köztük lehet a világ egyik vezető internetes áruháza, az Amazon.com is, amely jelenleg külső szemlélőként figyeli a csatározásokat, ám a piaci elemzők szerint lassan kész lesz belépni az arénába. Tehát egyelőre csak 1-2 ember spekulációja mindaz, ami a címben szerepel - ezért is áll kérdőjel a mondat végén - ám sokan nem lennének meglepve, ha valóban bekövetkezne a jóslat. Egyikük a Lazard Capitals Markets cég elemzője, Colin Sebastian, aki határozottan állítja, hogy hamarosan az Amazon.com-tól is megvásárolhatjuk az AAA kategóriás játékok digitális példányait. Erre a piaci áramlatok mellett abból is következtet, hogy számos olyan jellegű állásajánlatot hirdet a vállalat, amely egy Steam-szerű rendszer felállítását jelzi az avatott szemek számára. Mi egyelőre tartalékra helyezzük magunkat, és kíváncsian várjuk, mi sül ki a dologból.

(A képen az Amazon.com főhadiszállása látható.)
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Szerintem nem lesz nagy jövője;(bár még megvan és nyereséges) A STEAM már túl nagy.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja