Start gomb nélkül érkezik a Windows 8?

2012. február 08.
1.6951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A felhasználók eredetileg a Microsoft 1995-ben kiadott Windows 95 operációs rendszerében találkozhattak először a vállalat Start gombjával, ami 17 éven keresztül mindegyik Windows kiadásban jelen volt.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Windows 8 Developer Preview Metro felülete mellett elérhető asztal már egy alaposan átszabott Start menüvel rendelkezik, a jelek szerint azonban a fejlesztők tovább módosították a szóban forgó megoldást, ugyanis a legfrissebb hírek alapján a készülő operációs rendszer Build 8220-as jelzésű Consumer Preview változatából már teljes egészében eltávolították a Start menü előcsalogatására szolgáló gombot.

Az említett Start gomb funkciója természetesen nem fog szó szerint tejesen eltűnni, mivel a beszámolók szerint a szerepét a Microsoft úgynevezett "hot corner" elgondolása fogja átvenni, ami képernyő bal alsó sarkába lett pozicionálva, vagyis pont a Start gomb helyére. A "hot corner" egy érintésre, vagy az egérmutató hatására fog váltani az új Start képernyő, illetve a Windows asztal között.

Az eddigi beszámolók alapján a változtatások ellenére a Microsoft megtartotta a Windows 7-tel bemutatkozó Super Bar-t, így az továbbra is a felhasználók rendelkezésére állhat. A 17-ik életévét betöltő Start gomb száműzetését a Microsoft még nem erősítette meg, viszont a Windows 8 Consumer Preview változatának megjelenésére február végén számíthatunk, amikor is már kitapasztalhatjuk a készülő operációs rendszer újdonságait.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 1 napja

Egyre jobb de komolyan. Az egeret azért még fogja támogatni?röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 2 napja

Sztem olyan ****ul fognak ezen is menni a játékok, mint a 7-en. Játékra akkor is az XP volt a legjobb és lehet, sajnos az is marad... Direkt úgy csinálják a fejlesztők a winfosokat, hogy ne menjen rajta rendesen a game. A windows 8-al végleg vége lesz a PC-nek a játékok terén és átveszi a hatalmat a konzol.

válasz erre

babem

13 éve, 3 hónapja és 2 napja

Hot Corner = OsX Exposé

MegaLOL Microsoft

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja