Starhawk: 13 percnyi gameplay video

2011. május 14.
2.5251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hobbikocka profilja, adatai
Hobbikocka
Tegnap már találhattatok a Game Channel hírei közt egy Starhawk trailer-t, ma pedig megszemlélhetitek, hogy is néz ki a játék működés közben.

Aki még nem tudná miről is van szó: a Starhawk a 2007-es Warhawk "folytatásának" tekinthető. Nem konkrétan második részről van szó, ez inkább az előző cím átértelmezése és új környezetbe ültetése. Kicsit lejjebb találjátok a videót és további okosságokat.

#tv#

A Starhawk az űr távoli peremvidékén játszódik, ahova számtalan kalandor és szerencsevadász érkezik. Amit keresnek az a "Kék Arany", ez a kaliforniai aranylázhoz hasonló őrületet váltott ki, hiszen ez a határvidék legértékesebb energiaforrása. Felkutatni mégis veszélyes, hiszen az általa kibocsátott energia mutációkat, sőt halált is okozhat. Akiket eltorzít ez az energia, Kitaszítottá (Outcast) válnak, az egészséges emberek a Rift Bányászok (Rift Miner). A Kitaszítottak bandákba verődve próbálják megvédeni a rift energiát, míg a Bányászok megpróbálják megszerezni maguknak.

A single player kampányban Emmett Graves-t irányítjuk, egy az energiával kapcsolatba került embert. Kis mrétékben ő is mutálódott, de a haverja, Sidney épített neki egy szabályzót amit állandóan viselnie kell, hogy ne uralkodhasson el rajta teljesen a mutáció. Emmett zsoldosként járja a vidéket, harcolva a Kitaszított csapatokkal és megvédve a határvidéket.

A játékmenet ez alapján nem különbözik a megszokott third person shooterektől, de itt jön a csavar: Emett építkezni is tud a harcmezőn, amolyan RTS módra. A választék attól függ, mennyi rift energiája van éppen és milyen tervrajzok állnak rendelkezésére. Rift energiát az ellenség megölésével szerezhetünk, tervrajzokat bónuszként is találhatunk, vagy időnként Sidney elérhetővé tesz egy-egy újabbat. A lerakható létesítmények lehetnek bunkerek, jeladók amivel erősítést hívhatunk, falak, védelmi tornyok, harci mech gyárakat és járműgyárakat is lepakolhatunk. Az épületek egy része továbbfejleszthető. Az épületeket a levegőből dobják le, kis szerencsével egy ellenfél fejére is irányíthatjuk őket.

A multiplayer lényegében megegyezik az egyjátékos móddal, csak itt az AI által irányított katonák helyett hús-vér emberekkel küzdünk. Multi csatákban 32 játékos küzhdet egymással egyidejűleg, vagy osztott képernyőn is lehet hadakozni, maximum négyen. A kooperatív kampány szintén maximálisan négy játékost támogat. Érdekesnek ígérkezik a Starhawk, de sajnos 2012-ig várnunk kell rá.

(Egy zárójeles megjegyzés: nekem a játékmechanizmusról a szép emlékű Battlezone jutott eszembe, de lehet csak én vagyok így a dologgal :D)
2 hozzászólás

Vendég

14 éve, 17 napja

Na ez sem egy starfox !
Pedig milyen jó lett volna.

válasz erre

Vendég

14 éve, 17 napja

Szerintem ez csúnya

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja