Square Enix az Eidos sikerekről

2009. április 23.
1.6741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Miután a japán Square Enix és a brit illetőségű Eidos túl vannak az egybekelésük bejelentésén, számot adtak eddigi legsikeresebb franchise-aik teljesítményeiről.

A japánok háza táján körbeszimatoltunk, több tízmilliós eladásokkal szembesülve, megnézzük, hogy az ara milyen szellemi vagyonnal a háta mögött lépett az oltár elé. Az Eidos sem kispályás kiadó, efelől semmi kétség, náluk van a világ leghíresebb női videojáték karakterének, Lara Croft-nak a joga, több másik best seller sorozat mellett.

Nem titok, ő vitte a hátán a céget, a széria harmincmilliós nagyságrendet teljesített, ebben természetesen minden eddig megjelent epizód benne foglaltatik. Boncolva kiderül, hogy a mai napig a nyitó epizód hozta a legnagyobb formáját a kasszáknál, hétmillióval a háta mögött vonult nyugdíjba. A Tomb Raider Legends valahol a 2.5-2.6 millió között rekedt meg, míg a Tomb Raider Underworld szintén ezt a sávot vette célba, 2.4-2.5 millióval megkönnyítve a kiadó és a boltok készleteit. A Hitman se kutya, ebből a szériából nyolc millió felett ment el, a Kane & Lynch viszont csak kétmillióval szégyenkezhet, a két Deus Ex közös erővel érte el ugyanezt a mennyiséget, a Just Cause pedig valamivel egymillió felett rohant falba, nem túl fényes mutatvánnyal.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljamarco profiljaManiac profilja