Split Second: A verseny műfaj megmentője?

2009. április 22.
1.8931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Napjainkban a verseny, mint játékműfaj népszerűsége meglehetősen visszaesett, a valaha egyik leginkább körülrajongott kategória mára már csak egy a beszürkült sok közül és a Pure, valamint a jövőre érkező Split/Second alkotói úgy vélik ők meg tudják menteni ezt a szegmenst a viszonylagos haldoklástól.

A Disney, Black Rock csapatának egyik embere, Tony Beckwith, valamint a játék direktora, Nick Baynes bizton állítja, hogy van még új a nap alatt, tesznek bele kakaót és igen, meghozzák az emberek kedvét a versenyzéshez.

Tony Beckwith és Nick Baynes néhány mondatban beszélt a műfaj jellegzetes problémáiról, leginkább arról, hogy a mai autósjátékok borzasztóan fantáziátlanok és egy kaptafára készülnek, a fejlődés csak az autók tuningolási módjainak változásában próbál testet ölteni, más oldalról nem igazán feszülnek meg a stúdiók, hogy markánsat módosítsanak a milliószor látott, kóstolt recepteken.

Ők meglépik ezt a bátor lépést, a Split/Second egyben szállítja a Burnout-ok hangulatát, megfűszerezve azzal, hogy az egész ámokfutást egy televíziós valóság show identitással látják el, ahol a szereplők autóversenyzők és a tereptárgyakban elhelyezett robbanótöltetek megfelelő időben való detonálásával különféle módokon tudnak stratégiázgatni ellenfeleik lesöprésére.

Rámutatott arra, hogy a versenyjátékok eladási statisztikái sem kielégítőek, a Mario Kart-ot leszámítva a műfaj valóban haldoklik bizonyos szempontokból, ezen pedig fantáziával és valódi újításokkal képesek lennének segíteni, ők teljes erővel azon vannak, hogy egy valódi best seller-t faragjanak második gyermekükből, ha sikerül, pionírokká avathatjuk őket. Nemes szándék vezérli a bandát, mentik, amíg és amit még lehet a racing kategórián belül.

A Split/Secon valamikor jövőre érkezik, PlayStation 3, Xbox 360 és PC platformokra.
1 hozzászólás

yanis91

16 éve, 2 hónapja és 22 napja

Hát szerintem ebben a műfajban a legnagyobb probléma az NFS sorozat vagy mondhatni talán az EA mert a bornout sem valami igényes játék, ezek a játékok gyerekeknek vannak semmi fantázi nincs bennük és isten igazából csak a gázt kell nyomni ahoz hogy nyerjünk na de mind1.
Mondjuk szerintem az a legnagyobb baj hogy ezeket a összecsapott kacatokat megveszik. szomorú smiley
Nem tudom hogy megy ez mert az NFS 5 ben még tört a kocsi és abban az időben igen jó volt a törés modell, most meg örülünk ha a festék lejön a kocsink ról pl:carbon + hasonlók na de mind1.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja