Spam-szűrő lesz az új Windows Live Messenger-en

2007. november 25.
2.2211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft hivatásos béta tesztelők rendelkezésére bocsátotta a Windows Live Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazás legújabb 9.0 verziójának tesztváltozatát, amelyen az értesülések szerint spam-szűrő megoldás is lesz.

Az azonnali üzenetküldőkön megjelenő, SPIM-nek nevezett speciális kéretlen üzenetek a spam egy új, veszélyes fajtáját képviselik. Az ilyen jellegű támadásoknál hackerek megszerzik a valódi felhasználók személyes IM adatait, majd ily módon ezek nevében küldenek azonnali üzeneteket olyanoknak, akik az eredeti felhasználóval kontaktusban vannak.

Ezek az ál-üzenetek általában olyan linkeket tartalmaznak, amelyeket megnyitva, a böngésző vagy más programok sebezhetőségeit kihasználva, kémprogramok és egyéb rosszindulatú kódok települnek a számítógépre. Vagyis a hackerek ugyanazokat a taktikákat alkalmazzák az egyre népszerűbb IM platformokon, mint a levelezőprogramok esetében, ám ezek az e-mail alkalmazásokkal ellentétben általában nem rendelkeznek megfelelő védelemmel, habár vannak már ilyenek is a piacon. Ezt a hiányosságot igyekszik pótolni a Microsoft a következő generációs Windows Live Messenger-be beépített SPIM-szűrővel.

Az új Microsoft IM programról ezen kívül egyelőre nem sok mindent lehet tudni, csupán néhány új funkció került nyilvánosságra. Ezek közé tartozik a gif képek külön fotó-megjelenítő részben való megnyitása, az egyes partnerek által küldött üzenetekhez párosítható speciális hangeffektek, valamint az URL címek állapotsorból történő megnyitásának lehetősége. Fontos újítás még, hogy a Windows Live Messenger 9-el egyszerre több számítógépről is be lehet majd lépni és fenn lehet tartani az IM kapcsolatot.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 2 napja

nekem egy eredeti microsoft games kód kellene

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljadarkomen profiljaSándorkolbász profilja