Spamháború: Korlátozzák a naponta küldhető email-ek számát?

2004. június 23.
1.5121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Hat nagy amerikai internetszolgáltató cég kemény büntető eszközöket javasolt kedden a világhálót elöntő kéretlen elektronikus üzenetek, a spam visszaszorítására.

Közös javaslataik szerint korlátozni kellene a világhálóhoz hozzáférők által naponta kibocsátható elektronikus üzenetek számát 500-ra. A szolgáltatók akár le is kapcsolnák a hálóról azokat az előfizetőket, akik eltűrik, hogy vírussal fertőzött személyi számítógépük milliószámra küldözgesse szét a nem kívánt üzeneteket.

A szolgáltatóknak is szigorúbban kellene ügyelniük berendezéseik biztonságos működésére, hogy az elektronikus szemetet elindítók ne használhassák fel őket a továbbításra.

Az America Online, a Yahoo, az Earthlink, a Microsoft, a Comcast és a BT Group azt javasolta a többi szolgáltatónak, hogy közös elhatározással, önkéntes alapon vezessék be a fenti óvintézkedéseket, mert a világhálót elárasztó kéretlen üzenetek hatalmas anyagi károkat okoznak szolgáltatóknak és fogyasztóknak egyaránt. Az utóbbi időben az internetes kalózok által kifejlesztett különféle vírusok is elősegítették, hogy a termékeiket reklámozók a megfertőzött személyes számítógépek révén küldjék szét termékeik dicshimnuszait, mintha azok az előfizető valamelyik barátjától, jó szándékkal érkeznének.

A kéretlen üzenetek teszik ki becslések szerint az egész elektronikus levélforgalom akár 83 százalékát, ami a nagy internetszolgáltatóknak évente dollármilliárdokba kerül a széles sávú internet vonalak leterheltségében, perköltségekben és pótlólagos ügyfélszolgálatban.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja