Spam-áradat bénította meg a német kormányzat levelezését

2004. május 24.
1.3901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A sors iróniája, hogy a kéretlen üzenetek éppen akkor bénították meg a német kormány és parlament internetes levelezőrendszerét, amikor a Bundestag a spam-ellenes törvény tervezetét tárgyalta.

A spam-ek töménytelen mennyiségű, több mint félmillió olyan hibaüzenet formájában érkeztek a levelezést bonyolító központi szerverre, amilyeneket hétköznapi esetben akkor kap a felhasználó, ha e-mailjének továbbítása valamilyen okból kifolyólag meghiúsul.

Az áradat a hét elejétől kezdődően napokra megbénította a német kormány és parlament közös levelezőrendszerét; volt olyan e-mail, amelyik csak 3 napos késéssel ért célba. A kormányszóvivő nem nyilatkozott arról, hogy a fennakadást szándékos támadás, vagy pedig a rendszer esetleges meghibásodása okozta.

A német kormányzat informatikai illetékeseinek azért csak mostanra sikerült helyreállítaniuk az alkalmazás rendes működését, mivel a hibaüzenetek technikai okokból kifolyólag nem voltak központilag eltávolíthatók a szerverről. A meghibásodás okait jelenleg is még vizsgálják és az eredményről még nem közöltek információt, annyi azonban bizonyos, hogy a szakértő csapatnak elsőrangú behatolás-felderítő eszközök állnak rendelkezésére.
1 hozzászólás

italianman

7 éve, 6 hónapja és 3 napja

Na az mennyi levél lehetett;néóálam most rengeteg spam van.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja