SP2: nagy biztonság a felhasználónak, nagy felelősség a Microsoftnak

2004. április 06.
1.4971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Alighanem sok ezren hívják majd a Microsoftot terméktámogatásért, ha nyáron megjelenik az XP biztonsági javítása, vélik biztonsági elemzők.

Sok kritika érte és éri a Microsoftot a nem kellő biztonságért. A cég vezetése két éve úgy döntött, hogy a biztonságot teszi meg első számú prioritássá. A Service Pack 2 (SP2) arra készült, hogy gyökeresen másként valósítsa meg a számítógép védelmét: alapértelmezésként aktiválja a tűzfalat és sokkal erősebbé teszi a biztonsági lépéseket.

Russ Cooper, a kockázatelemző TruSecure vezető tudósa szerint az SP2-vel a Microsoft hatalmas lépést tett előre és alapvetően más magatartást mutat a biztonságkezelésben. Cooper úr és más cégek szakemberei egyaránt úgy tartják, hogy a Microsoft eddigi prioritása a termékkarbantartó telefonhívások számának minimalizálása volt. Alighanem ez is gyökeresen meg fog változni a cég számára, hiszen az automatikusan élesített tűzfal és az egyéb alapértelmezésben bekapcsolt blokkolók hatására sok felhasználónak kell újrakonfigurálnia a számítógépét, ha nemhogy a Netre, de akár a saját helyi hálózatára akar kapcsolódni, hogy böngésszen, levelezzen, vagy távoli játékot játsszon.

A Microsoft igazi próbája az lesz, amikor majd ezeknek az embereknek az ezrei fogják hívni a terméktámogató részleget, hogy az SP1 alatt már működött számítógépüket újraélesszék az SP2 alatt - mondják a független elemzők. Nem úgy a Microsoft! A témában felelős vezetője szerint éppen hogy kevesebb hívásuk lesz, mert kevesebb lesz a bajba jutott számítógép. Randle úr ugyanakkor azt is elmondta, hogy intenzív kurzusokat tartanak a viszonteladóiknak, hogy - ha mégiscsak lennének többlethívások - szakszerűen és kivétel nélkül tudják azokat megválaszolni.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Vendég

21 éve, 9 hónapja

Már az SP1-el feljavított gépekkel is volt nagyon sok gond! Sokaknak halt meg a rendszerük a csomag feltelepítése után, így szerintem nem lesz ez máshogy az SP2-vel kapcsolatban sem. A Microsoft eddig még soha nem "gyártott" teljesen jól működő programokat, mivel akkor nem töltenének le róluk javító progikat a felhasználók és ez valószínűleg egy darabig így is fog maradni!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja