Sosem készül el a Half-Life 3! Vagy mégis?

2015. július 25.
2.3611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Lassan már 10 éve annak, hogy utoljára Gordon Freeman bőrébe bújhattunk és azóta folyamatosan jönnek, s mennek a pletykák a Half-Life 3-al kapcsolatosan.

A legutóbbi pletyka néhány napja röppent fel a The Known stábján keresztül, akik egy belsős forrásra hivatkozva azt állították, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy a Half-Life 3 valaha is elkészüljön. A forrás szerint a játék története és a cselekmény már elkészült, de kb 10 ember dolgozik a játékon és a Valve nem támogatja munkálatokat.

A The Know csapata egy hosszas fejtegetés mellett bizonyítja, hogy a Valve-nek lehet tényleg meg se érné elkészíteni a játékot, ugyanis a Half-Life sorozat mindig is korszakalkotó volt és a harmadik rész már úgymond igen erősen hype-olt, így igen csúnya folt lenne az a Valve nevén, ha a játék nem hozná a játékosok (az idővel igen magasra nőtt) elvárásait és ezért fél a Valve kiadni a játékot. A csapat a Mass Effect sorozat befejezéséhez hasonlítják a dolgot, ahol is a játékosok nem jól fogadták a történet lezárását.

Az internet ezen pletyka hallatán aktivizálódni kezdett és egy Reddit felhasználó egy levélben kérdezett rá a dologra Marc Laidlaw-nál, a Half-Life dizájnerénél és történetírójánál, mire a következő válasz érkezett:

Én nem kommentálhatom a Valve belső folyamatait, de ez nekem úgy hangzik, hogy valaki csak trollkodik. Anonim források már a Half-Life 1 1997-es késése óta raknak ki belsős forrásoknak álcázott fejtegetéseket. Ha ez megnyugtat, akkor a Valve-nél szerzett tapasztalataim szerint a félelem az utolsó dolog, ami meghatározná, hogy min is dolgozzunk.

Még egy dolog az alábbi kérdéseddel kapcsolatosan: "Ha a történet már be van fejezve, akkor miért jelentetitek meg könyvként vagy képregényként?"

Ez egy félreértés, amit mindig próbálok tisztázni, amikor a kérdés felmerül, hogy a Half-Life története létezhet-e a játékon kívül. Ez nem. A történet azon a folyamaton keresztül készült, amikor megpróbáltuk kitalálni, hogy hogyan is használjuk ki a motor adta lehetőségeket a kényszerhelyzetek között. A történet a játék része. Ez nem létezik egy külön szkript füzetben melyet a játék dizájnereknek odaadnak, hogy aztán ők hozzák meg a döntéseket a fejtörőkön és akciókon keresztül... A történet az alapján és aközben készül, miközben megpróbáljuk megoldani annak a problémáját, hogy miként készítsünk szórakoztató játékot. Ez olyan mintha azt mondanád "Miért nem írsz egy szonettet ami egy novella?" A Half-Life története tényleg csak játékként jó, ahogy játssza az ember.
7 hozzászólás

WarriorAutobot

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

Ezzel a cikkel megint eltolták a HL3 megjelenését 3 évvel. röhögő smiley

válasz erre

kylx

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

Marduk írta:
Hát igen... egyszer... talán... röhögő smiley
fél életünk rámegy mire megjelenik...

válasz erre

Marduk

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

supermanvsbatman írta:
majd egyszer elkészül
Hát igen... egyszer... talán... röhögő smiley

válasz erre

supermanvsbatman

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

majd egyszer elkészül

válasz erre

totyak

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

Annyi jó alaklom lett volna már elkészíteni. Legutóbb pl. az új konzolok érkezésekor. Persze, hogy nagyok az elvárások, mikor mennyi év eltellt már. Igazából bármilyen formában jönne, ha nem totál vacak, akkor már örülnének neki a rajongók.

válasz erre

Marduk

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

Csak készítsék el...

válasz erre

Santonio

9 éve, 5 hónapja és 27 napja

Jézusom de hosszú "hír".

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja