Sony PSP, Nintendo DS az E3 kiállításon

2004. május 10.
1.6551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Sok egyéb újdonság mellett várhatóan a Sony hordozható PlayStation készüléke és a Nintendo szintén hordozható dupla kijelzős DS játékkonzolja is bemutatásra kerül majd a jövő heti los angelesi E3 szórakoztató elektronikai kiállításon.

A Sony már korábban nyilvánosságra hozta a PSP főbb adatait. A két, egyenként 32 bites MIPS R 4000-es processzort tartalmazó készülék 16:9-es LCD kijelzővel van ellátva és háromdimenziós megjelenítésre, valamint 7.1-es surround hangzás visszaadására képes.

A PSP 2 MB saját grafikai, illetve további 8 MB saját memóriával rendelkezik, a hozzá való játékok pedig 1,8 GB-os univerzális multimédia lemezeken kerülnek tárolásra.

Ezzel szemben a Nintendo DS-ről egyelőre kevés konkrét adat áll rendelkezésre. A hordozható játékkonzol sajátossága, hogy két darab 3"-es LCD kijelzővel és két fő processzorral rendelkezik, a játékok pedig egy egyelőre ismeretlen új típusú vékony memóriakártyán találhatók. A két képernyő közül az egyik érintés-érzékelős, ami a Nintendo állítása szerint jelentős mértékben meg fogja változtatni a megszokott gombokra épülő játék-szokásokat. Emellett a cég nyilatkozatai szerint a két kijelző eddig nem látott módon, nem egymástól függetlenül, hanem összehangoltan fog működni.

Habár a Sony és a Nintendo komoly harcot folytat a videojátékok piacáért, a két termék nem feltétlenül fog egymással versenyezni, mivel míg a PSP várhatóan egy univerzális hordozható multimédiás alkalmazás, addig a DS célzottan egy elsősorban gyermekek számára tervezett játékkonzol lesz majd.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 23 napja

Az az ocsmány valami az micsoda?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja