Sony: Komoly veszteségek, növekvő PlayStation 3 eladások

2010. május 14.
2.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Sony is napvilágra hozta a márciusban véget ért tavalyi pénzügyi esztendő eredményeit, amelyből kiderült, hogy nagyon súlyos veszteségeket szenvedtek el, ám harci sebeik még egyáltalán nem halálosak, de kétség kívül fájdalmasak.

A cég ugyanis kicsivel több, mint 10 százalékos bevételcsökkenést élt át az elmúlt üzleti esztendőben, aminek következtében 890 millió dollárt veszett el a büdzséből, amely jelenleg kevéssel több, mint 164 billió dolláros végösszeget takar, tehát bár önmagában nagy veszteség, a cég tartalékaihoz képest nem túl komoly. Nagyobb kassza, nagyobb veszteség, így szokott ez lenni.

A pénzügyi adatok mellett a Sony továbbá a hardvereladásainak adatait is napvilágra hozta. Ebből kiderült, hogy a PlayStation 3 masina egyre jobban fogyogat a boltokban, még a recesszió ellenére is 13 millió gépet sikerült eladniuk világszerte, ami három millióval többet jelent a tavalyi értékekhez képest. Szépen muzsikált továbbá a Sony hordozható masinája, illetve a PlayStation konzol előző generációja is, ám érezhetően csökken a kereslet irántuk. A PlayStation 2-ből például 7,3 millió példány talált gazdára csak a tavalyi pénzügyi évben, szemben az egy esztendővel ezelőtti 7,9 millióhoz képest, míg a PSP gépezet esetében közel 4 milliós csökkenés után is még 10 millió masinát értékesítettek.
2 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

marco írta:
Azért nem semmi, hogy még mindig mennyire fogy a PS2!meglepett smiley
Egy elpusztíthatatlan dologról van szó röhögő smiley

válasz erre

marco

15 éve, 1 hónapja és 21 napja

Azért nem semmi, hogy még mindig mennyire fogy a PS2!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja