Sony hordozható mini PC, teljes XP-vel

2004. május 11.
2.2921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony még májusban forgalomba hozza Vaio VGN-U 70 elnevezésű hordozható számítógépét, amely a cég állítása szerint a világ legkisebb teljes Windows XP Professional operációs rendszerrel felszerelt PC-je.

A mindössze 16,7 x 10.8 x 2,6 cm-es, 550 gramm súlyú PC megjelenését a 800 x 600-as színes LCD kijelző uralja, billentyűzet helyett pedig egy pálcával, az érintésérzékelő képernyőre bökve kezelhetjük a felületet.

Ugyanakkor egy tartozék állványra helyezve a készüléket, USB porton keresztül összecsukható külső billentyűzetet is csatlakoztathatunk az U 70-re, illetve ezzel egy időben feltölthetjük akkumulátorát is. A megjelenítést egy külön gomb segítségével portré üzemmódra váltva a hordozható PC elektronikus könyvolvasóként működtethető, emellett pedig a Sony tartozékként kínál még egy sztereó fülhallgatót a zenékhez, illetve egy távirányítót is a mozgóképek kényelmes lejátszásához.

Az U 70-es egy 1 GHz-es ultra-alacsony feszültségű Pentium M processzorral, valamint Intel i855 GM integrált Centrino csipekkel van fölszerelve, továbbá egy 20 GB-os merevlemezes meghajtóval és 512 MB memóriával rendelkezik. A készüléken ezen kívül 802.11g WiFi adapter, CompactFlash és Memory Stick Pro kártyacsatlakozó és USB port is található, lítium-polimer akkumulátora pedig 2,5 órányi aktív használatot tesz lehetővé. Az U 70-es május 29-étől lesz kapható Japánban, 210 ezer jenes (kb. 400 ezer Ft) áron. A Sony egyúttal a termék egyszerűbb, U 50-es elnevezésű változatát is piacra dobja 179 ezer jenért (kb. 340 ezer Ft), ám ez utóbbin kisebb teljesítményű, 900 MHz-es ULV Celeron processzora és csupán 256 MB-os tárolókapacitása miatt csak a Windows XP Home Edition operációs rendszer fut majd.

Kapcsolódó linkek:
Sony Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ezek pontosan mik? Tablet ősök;vagy ?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja