Sony: A legutóbbi támadásnak semmi köze az áprilisi incidenshez

2011. október 13.
2.2301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A Sony hálózatai ellen irányuló e-heti támadás többek szerint is összefügghet az áprilisi PlayStation Network leállást eredményező hacker-ostrommal, de legalábbis emlékeztet bennünket a megrázó eseményekre.

A japán vállalat egyik fejese ezzel szemben éppen annak érdekében nyilatkozott, hogy ilyen és ehhez hasonló spekulációinknak gátat vessen.

A napokban történt támadások, melyek a Sony különféle szolgáltatásait vették célba, egyesek véleménye szerint akár az áprilisi történésekkel is kapcsolatban állhatnak, John Smedley azonban igyekezett erre rácáfolni. A Sony Online Entertainment elnöke úgy véli, elég körülményt vettek górcső alá ahhoz, hogy kijelenthessék: a két eset nagy valószínűséggel nem függ össze.

"A korábbi támadás esetében is azonnal nyilvánosan kijelentettük, hogy az információk odakint vannak és bármikor felhasználhatják őket. Természetesen ez volt az első dolog, amit megvizsgáltunk. Ezután sort kerítettünk a matematikai analízisre és kijelentettük: 'Nyilvánvalóan nem ez történt...' Nem mondom, hogy ez képtelenség. Mindössze úgy gondoljuk, ez nem a legvalószínűbb eset... Ez pusztán matematika. Rendkívül kis arányban volt sikeres a támadás. Nagy számban támadtak. Éppen ebből kifolyólag, a matematika azt súgja, ezek nem a Sony [megcsapolt] információ voltak."

A Sony mindazonáltal továbbra is azt javasolja, cseréljük le jelszavunkat.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 15 napja

Lényeg hogy nem tudtak betörni. Felkészült a Sony, ez látszik.röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 15 napja

Egyetértek. Tipikus hacker duma hogy miért nem védekeznek ellenük. Mintha az lenne a hibás akit megtámadtak.

válasz erre

gymtonic74

13 éve, 6 hónapja és 15 napja

Mindegy! Lenyeg a kar okozas! Rombolni mindig konyebb, mint epitkezni. Hack-er biblia szerint, csak ra vilagitanak a vedelmi rendszer gyengesegeire. Csak azt nem veszik eszre, hogy ha ok nem tamadnak, akkor nem is lenne szukseg ilyen vedelmi rendszerekre. Ez olyan mint a hadsereg. Ha nem lenne fenyegetetseg, akkor nem lenne szukseg rajuk. Ezert mondom mindig. Bekesseg es almas lepeny a civilizacionak.mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja