Sony: A hétvégére visszaállhat a PSN - A hitelkártya-adatok titkosítva voltak

2011. április 28.
2.7101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az elmúlt napokban nem bővelkedtünk az örvendetes hírekben e témakör kapcsán, azonban a mai napon két jelzést is kaptunk Sony-éktól, amik ha meghatott könnycseppeket nem is csalnak ki belőlünk, de mindenképp nagy követ fejtenek le a PlayStation Network felhasználók szívéről.

Legutóbbi megnyilvánulásukkal, mely egy a hétvégén esedékes "kompenzációs" akcióként is érthető a vállalat óvatlanul is elárulta, számítanak a szolgáltatás szombati napra történő visszaállásában...

A Sony egy blog-post útján regélt a tervükről, miszerint a szomorú eseményeket és elsősorban a DC Universe Online játékosok büszkeségén esett csorbát ellensúlyozandó, jelen állás szerint április 30-án (szombaton) egy úgymond "double station cash" napot tartanának, amit egyéb ínyecségek is követnek majd. Az információt a SOE (Sony Online Entertainment) közösségi kapcsolatainak igazgatója, Linda Carlson tette közzé emilyen formában:

"Köszönettel a játékosok türelméért a hétvégén egy különleges eseménynek adunk helyet játékkínálatunk-szerte, beleértve a Double Station Cash napot is szombaton, április 30-án. Emellett még dolgozunk egy 'kiengesztelő' terven is a DC Universe Online és a Free Realms PS3 verziója tekintetében."

Az információkat egyébként a hivatalos DC Universe fórumokon is elolvashatjátok. Reménykedünk benne, hogy a Sony hamarosan szerét ejti a várva-várt bejelentésnek a hétvégi visszaállásról - ugyanakkor ne tápláljunk ez iránt vérmes reményeket, ugyanis a vállalat alig 4 órával korábban még azt írta, fogalmuk sincs, mikor állhat vissza a rendszer.

Mindazonáltal tovább könnyíthet a lelkünkön a Sony nem sokkal ezelőtt tett nyilatkozata, mely szerint a felhasználóknak vajmi kevés okuk van a pánikra, ugyanis valamennyi hitelkártya-adat titkosítva volt: s bár afelől nem biztosíthatnak senkit, hogy semmilyen hitelkártya-adatot nem loptak el, a cég azt állítja, egyelőre "nincs rá bizonyíték", hogy ilyesmi történt volna.


Sony: A hétvégére visszaállhat a PSN - A hitelkártya-adatok titkosítva voltak - 2. kép

A vállalat azt is hozzáfűzte, hogy az egyéb személyes információk "amik egy elkülönített adathalmaz, nem voltak titkosítva, de persze egy rendkívül kifinomult biztonsági rendszer mögött álltak, amit a rosszindulatú támadás felsértett".

A Sony jelenleg egy új rendszer-frissítésen ügyködik, ami természetesen rögvest megkívánja a PlayStation Network felhasználóktól, hogy megváltoztassák jelszavukat - amint a szolgáltatás ismét csatasorba áll. A vállalat ezalatt is folyamatosan küldi mintegy 77 millió regisztrált PSN felhasználójának a legfrissebb információkat a szituációról, e-mail formájában.

Ha netán megtudnátok valami újat, ne habozzatok írni!
4 hozzászólás

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 13 napja

Csinállják meg ha kell kivárom a szerdát is,de akkor ne legyen több ehhez hasonlo leálás

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 13 napja

Hát így legyen, bár a Sonytól legutóbb azt olvastam hogy 1 héten belül "várható", tegnaptól számítva, így az lehet jövő hét közepe is...
Egyébként vicces az egész story, ekkora világcég, így leégni ezzel, nagy blama. Megveszed a gépet, egy vagyon, megveszed a játékokat, még több pénz, és a multiplayer ér a legtöbbet, na pont ez ami nem használható....gáz..gáz....gáz
A Sony meg hárít, húzza az időt, ahelyett hogy azt mondaná, emberek 2 hét múlva tudtok játszani, pont.

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 13 napja

szombat jó lenne. De ha kedden se fog müködni az má gáz lessz.meglepődött smiley

válasz erre

DNS

14 éve, 1 hónapja és 13 napja

PSN-en nincs PayPal?nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaNeo1989 profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja