Songbird: a zene 'Firefox'-a?

2005. december 24.
1.8001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy kis független vállalkozás olyan szoftver fejlesztésébe kezdett, mely nem egy vállalathoz kötné a zeneforgalmat, így a Firefox-hoz hasonlóan független platformot kíván biztosítani az Apple iTunes, vagy az ilyen megoldást másoló rendszerek ellenében.

A mindössze ötfős csapatot vezető Rob Lord az iTunes-t olyan megoldásnak tartja, mely a böngészők piacára vetítve a zeneletöltések helyzetét, leginkább egy olyan Internet Explorerre hasonlít, melyet úgy képzelünk el, mintha csak a Microsoft.com-on lehetne vele böngészni.

Szerinte az a gond, hogy az ilyen megoldások túlságosan is egy vállalati oldalra, és a felhasználó merevlemezére koncentrálnak. A Songbird ezzel szemben egy nyitott platform lenne, mely elsősorban különböző oldalaknak kínálna lehetőséget a megoldás beépítésére, kölcsönös forgalomra, tárolásra. Az elemzők látnak fantáziát a ma még körvonalazódó, és első technikai bétaváltozatával jövő év elején megjelenő platformban, bár egyelőre még nem látják világosan, hogyan hozna mindez számottevő anyagi hasznot. Az Apple egyelőre nem kommentálta az elképzelést.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaKisember001 profilja