Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője

2008. május 19.
3.8671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A több mint 4 hosszú esztendőn át csiszolgatott, építgetett Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots június 12.-én elstartol, de vajon ezzel végleg lezárult volna a történet és a brand örökre nyugdíjba vonul? A válasz a Kojima Production-ös Ryan Paton-tól érkezett és túlságosan nem vagyunk meglepve a kijelentésén.

Solid Snake ebben az epizódban bevégzi, az ő története lezárul, de vajon lesznek-e további produktumok a franchise nevével fémjelezve? Alant ezt boncolgatjuk.

Sokan tartottak attól, hogy Hideo Kojima mesterműve a negyedik epizóddal végleg lezárul, ami fedi is a valóságot, meg nem is. Solid Snake története valóban véget ér, minden korábban nyitva maradt kérdést megválaszoltak, a sztori kikerekedett, teljes a kép. Ez egyben azt is jelenthetné, hogy Snake-kel együtt a sorozat is jobblétre szenderül, de erről nincs szó, állítja Ryan Payton, a Kojima Productions ismert figurája.

"Úgy gondolom, hogy egy félreértés történt, mindenki azt hiszi, hogy ez a Metal Gear Solid széria befejező epizódja..., ez a felvonás igazából csak Solid Snake saga-ját kívánja lezárni."

Magyarázatra nem igazán szorul a dolog, Ryan gyakorlatilag már most megerősítette, hogy közel sem a Metal Gear Solid 4 lesz a legutolsó felvonás, csupán Snake kalandjai végződnek ezen nagyszabású résszel, az univerzum és a brand tovább menetel, más történeti szállal és feltételezhetően más érában bonyolítva azokat. Természetesen ezt nem hivatalos minőségben jelentette, hanem egy interjú keretében nyilatkozta, így még bármi lehetséges, ám mégis úgy tűnik, hogy lesz itt még ötödik, sőt hatodik, vagy ki tudja hányadik epizód is.

Találgatni ez esetben sem érdemes, mindenesetre a remény mostantól erősebben élhet a rajongók szívében. Idővel mindenre megkapjuk a választ.

Kojima uraságnak már csak teher volt a nyakán ez a sorozat, most végre valami olyanba foghat, aminek hosszú idő után végre nincs köze a Metal Gear Solid-hoz. De vajon hogyan fest majd egy Metal Gear Solid epizód Solid Snake és Hideo Kojima aktív asszisztálása nélkül? Belegondolni is fáj!

Az Altair kösztüm a legutolsó pillanatban került a játékba, mely a UbiSoft-tal való jó kapcsolat ápolásnak a végeredménye. Nos, jelenleg így áll a helyzet, a jövőt egyelőre sűrű homály fedi, ám a remény lángja egy kanna olajjal lett meglocsolva. Annyi bizonyos, hogy Solid Snake-től fájó búcsút kell vennünk, de a sorozattól valószínűleg még korántsem. Kojima-san-nak jó elmélkedést kívánunk a következő project-jének kiszemeléséhez, Payton-éknak pedig további erőt, egészséget és jó munkát kívánunk a Metal Gear Solid 5-höz! ;)

...és, hogy adósotok ne maradjak, kiosztom a legfrissebb Metal Gear Solid 4 Online-os screenshot-okat is. Fogyasszátok egészséggel!


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 2. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 3. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 4. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 5. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 6. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 7. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 8. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 9. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 10. kép


Solid Snake bevégzi, avagy a Metal Gear Solid jövője - 11. kép

1 hozzászólás

Rambo

17 éve, 2 hónapja és 24 napja

Nagy játék lesz, az biztos (amúgy egy magazin le is tesztelte, az Official PlayStation Magazine, de lehet, hogy erről írtál/írtatok már, ez esetben sorry).

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja