Siren: Visszatér a vérbő horror

2008. április 16.
2.3251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Ha egyszer valakinek be kellenne számolnom arról, hogy melyik vol életem három legrettegettebb, legborzalmasabb horror játéka, akkor gondolkodás nélkül bevágnám első helyre a Silent Hill szériát.

A második helyezetten sem agyalnék sokat, mert az a Fatal Frame lenne. A harmadik legszörnyűbb élményem pedig kétségkívül a Forbidden Siren volt. Valami elképesztő mélységekig képesek beletúrni az emberi lelkekbe ezen címek.

A Silent Hill 5 már nincs messze a megjelenéstől, a Fatal Frame sorsát szem elől vesztettem, de itt van nekünk ez a Siren. Tegnap éjjel egy véres visszaszámlálás vette kezdetét a Sony Computer Entertainment Japan hivatalos weboldalán, de csak halvány sejtéseink voltak, hogy mi is készül a háttérben. Közben a Famitsu volt oly kedves és leleplezte nekünk a véres titkot. A visszaszámláló addig pörög, amíg ránk nem szabadul egy újabb borzalom, egy görcsbe rántó rettegés.

A 2004-ben PlayStation 2-re kiadott Forbidden Siren (Japánban csak Siren) összekócolta az idegeinket. Két év elteltével a készítők rálicitáltak az első részben tapasztaltakra és kijöttek egy újabb epizóddal, idegeink legnagyobb kárára, de ahelyett, hogy a harmadik részen szorgoskodnának a játék készítői, valamilyen furcsa oknál fogva inkább egy remake-et (felújított változatot) kalapálnak össze, az első felvonás alapján.

Természetesen kizárólag PlayStation 3-ra érkezik a rémség, most már pontos dátummal a háta mögött. A végleges verzió július 24.-én kerül a polcokra, valószínűleg egyelőre csak Japánban. Aki viszont menthetetlenül kíváncsi természet, az már csak április 24.-éig kell, hogy kibírja, mert ezen a napon érkezik egy ingyenes demó változat.

A Forbidden Siren pikáns ízét a Silent Hill-ekhez hasonlatos képi világa, betegesen elvont univerzuma és a többszereplős játékmenet adták. A borzalom során küldetésenként változtak az általunk irányított karakterek és ami még különlegesebbé tette a Siren-t, az telepatikus képesség volt, melynek segítségével bármikor láthattunk a ránk vadászó zombiféleségek szemével. Nagyon elborult egy anyag, de akinek a kőkemény horror fekszik, az ne hagyja ki semiképp. A címe Siren New Translation lesz. Hamarosan újra felbőgnek a rettegett szirénák!


Siren: Visszatér a vérbő horror - 2. képA véres visszaszámlálás
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nem merem kipróbálni, pedig már láttam róla pár gameplay-t.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaWickedSick profiljamarco profiljaMarduk profilja