Sims - Túl a százmillión

2008. április 17.
1.7821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Az EA ünnepélyesen bejelentette, hogy immár a százmilliós álomhatárt is átlépte a Sims sorozat eladásait illetően.

Ez a számadat tartalmazza a korszakalkotó első résztől számítva a legutolsó kiegészítőig az összes kópiát, melyet a kiadó eladott 2000 óta. Ezzel minden idők legnépszerűbb PC-s játéka lett a Sims, legalábbis ami az eladásokat illeti. A 60 országban megjelenő Sims játékokat 22 különböző nyelvre fordítotték le mindeddig.

Állítólag több, mint 4 milliárd amerikai dollár bevételt könyvelhetett el az Electronic Arts a Sims játékokból ezeddig, vagyis évente mintegy félmilliárdot hozhattak a konyhára a sim-ek.

A 2000-es megjelenéskor még csak egy zseniális ötlet volt a Sims Will Wright-tól illetve a Sim univerzumot megalkotó Maxis fejlesztőgárdától. Mára azonban már őrületté vált a dolog, és ez leginkább a második, 2004-ben érkező epizódnak, valamint a kiegészítők áradatának köszönhető. Nos, jövőre érkezik a harmadik felvonás, és vele együtt a kérdés: Van-e új a nap alatt, vajon eltűnik-e valaha Sims-féle jelenség, amely például Peter Molyneux szerint oroszlánrészt vállal a PC látványos hanyatlásában.

Csak érzékeltetés képpen: Ha a 100,000 dobozt egymás mellé fektetnénk, az olyan hosszú láncot alkotna, hogy az New York-tól egész Moszkváig érne. Ha jól számoltam, summa-summarum 71 (!!!) különböző kiadás jelent meg Sims logóval az összes platformot számba véve.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Az igen, New Yorktól Moszkváig... nem a sarkon vannak röhögő smiley Meg a 100 millió Sims eladott példány sem.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaBotyi profilja