Shuhei Yoshida és David Reeves a PlayStation brand jövőjéről

2009. január 06.
1.7941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida és David Reeves, a Sony Computer Entertainment Europe fejese összegezte néhány szóban a japán elektronikai óriás játék divíziójának rövidtávú céljait.

A Sony továbbra is bizakodó, sőt, az idei esztendő elé meglehetősen izgatottan néznek, hiszen 2009-ben végre pénzt is hozhat a konyhára a PlayStation 3 konzolok értékesítése, ez pedig a mamut legfőbb, rövidtávú célja.

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a Sony-nak sikerült drasztikus mértékben redukálnia a PlayStation 3 előállítási költségeit, melynek köszönhetően nem több száz Dolláros deficittel adnak túl a gépeken, csupán 40 Dollár körüli a veszteség masinánként. Ezzel karnyújtásnyira kerültek attól a vízválasztó pillanattól, hogy az üzletág végre konkrétan hasznot is termeljen, ahelyett, hogy csak viszi a Sony pénzét, milliós nagyságrendekben.

David Reeves megjegyezte, az egyik legfontosabb rövidtávú terveik között szerepel, hogy profit termelővé tegyék az üzletágat, erre minden esélyük meg is van. A célkitűzés még márciusban született meg, ám mostanáig sem voltak képesek a saját javukra fordítani a helyzetet, így ragaszkodnak a terveikhez, nem adják alább, addig eveznek, amíg nem hoz kellő hasznot a PlayStation 3 konzol eladás.

Shuhei Yoshida szoftver oldalról közelített, az uraság örömmel nyugtázta, hogy az idei év a nagy PlayStation 3 exkluzívok esztendeje lesz. Érkezik elsőként a Guerilla Games második Killzone-ja, megkapjuk a sandbox stílusban fogant hős/anti-hős akciót, az inFamous-t, a Sucker Punch csapatától, majd befut a Quantic Dream harmadik nagy dobása, a sötét film noire thriller, a Heavy Rain és az EyePet-ről sem feledkezett meg, szintén idénre várható a PlayStation Eye támogatásával öszepattintott, térbeli Tamagochi feeling.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor nem csak mi járhatunk jól 2009-ben, a régen várt, PlayStation 3 kizárólagosságot élvező játékok megjelenése mellett sínre kerülhet a Sony hardver biznisze, amiből bizonyára mi, játékosok is fogunk tudni jócskán profitálni. Ideje volna már ismét a csúcson látni őket, hiszen ezidáig csak a harmadik helyen nyelték a Microsoft és a Nintendo által felvert porfelhőt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja