Shigeru Miyamoto a Wii U-ról

2011. június 18.
2.3421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hobbikocka profilja, adatai
Hobbikocka
Shigeru Miyamoto, Mario és Zelda megálmodója nemrégiben a Game Informer-rel osztotta meg néhány gondolatát a Wii U-val kapcsolatosan.

Arra a kérdésre, hogy a Nintendo miért várt eddig egy HD rendszer piacra dobásával, az volt a válasz, hogy már az első Wii készítésénél fontolóra vették a dolgot, de végül félretették az ötletet. Azóta a HD televíziók olyan mértékben elterjedtek, hogy most már elkerülhetetlennek látták a HD szabvány bevezetését.

Amikor szó esett arról, hogy a fejlesztőknek szükséges lesz-e a kontrollerek érintőképernyőjét felhasználni a játékaikhoz, Miyamoto a következőket válaszolta: "Nem fogunk semmilyen elvárást támasztani a fejlesztőkkel szemben annak terén, hogy használják fel a kontrollert a játékaikban." Megemlítette, hogy az eredeti Wii-nél valószínűleg azért építették be sűrűn a mozgásfelismerést a játékokba, mert a kontrolleren kevesebb gomb volt a megszokottnál. Az új konzol esetében ezzel nem lesz gond, hiszen a mozgásfelismerés, az érintőképernyő és a számos gomb elegendő választási lehetőséget biztosít a játékok készítőinek.

Érdekességképpen arról is hallhattunk, hova tűntek a rikító színű Nintendo konzolok. Miyamoto ugyan kedveli a színes hardware-eket, de sokan gyerekesnek tartották a színpompás készülékeket. "Megvizsgáltuk, hogyan tehetjük az összes korcsoport számára vonzóvá a konzoljainkat, ez egyik legjobb megoldásnak az tűnt, ha minimalizáljuk a színek használatát." Végül a fehér szín sikeresnek bizonyult, így amellett döntöttek.
3 hozzászólás

totyak

13 éve, 11 hónapja és 9 napja

Remélem, ha megjelenik, ezt is kirakják majd a hüle vagyok boltba, hogy ki lehessen próbálni röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 11 napja

Nem. Fehéren is gagyiröhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 11 napja

nem a szintől gyerekes a wii...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja