Shigeru Miyamoto - A Wii U ára induláskor magasabb volt, mint szerettük volna

2015. június 21.
1.5351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A Wii U-t anno sokan várták, ám hatalmasat csalódtak a Nintendo-ban mikor bejelentették, hogy az alap szett 300 dollárba fog kerülni, míg a deluxe és prémium 350 dolláros árcédulával lesznek ellátva, amiből 100 dollár csak maga a kontroller.

Shigeru Miyamoto az NPR-nek adott interjújában ismerte be, hogy a Wii U ára magasabb volt, mint tervezték:

Sajnos a legújabb rendszerünknél, a Wii U-nál az ár már kicsit magasabb volt, mint szerettük volna. Mi mindig arra törekedtünk, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy a legújabb technológiákat nyújtsuk az emberek felé olyan áron, hogy mindenki megengedhesse magának.


Sajnos ezen új technológia (a kontrollerbe épített érintőkijelző) túlságosan megdobta az árakat, ugyanis a megjelenése előtt az emberek úgy gondolták a kontroller ára 20 dollár vagy annál kevesebb lesz.

Remélhetőleg a Nintendo-nál tanultak a hibából és az NX esetében már nem követnek el ilyet.
5 hozzászólás

totyak

5 éve, 5 hónapja és 27 napja

Lehet, hogy erre akkor kellett volna rájönni, amikor azzal kalkuláltak, hogy mennyibe fog kerülni egy konzol előállítása. Vagy szrtak az egészbe és Hübelebalázs módjára gyártani kezdték mindenféle előkalkuláció nélkül?

válasz erre

rDAVE

5 éve, 6 hónapja

Szerintem most is drága, kérek egy brutális akciót! A végén még lehet elcsábít, bár most PS TV-n gondolkodom, csak nem tudom hogyan festene 32-es TV-n, amit közelről bámulok.

válasz erre

marco

5 éve, 6 hónapja

Mordorer írta:
Más konzolgyártók inkább buknak a konzol árán hogy majd a játék licenszekből jöjjön be a pénz. Nekik is ezt kellett volna tenniük szerintem.
Valószínűleg ők is beáldoztak a konzol árából mert annyira nem volt ez drága. Miyamoto is azt mondja, drágább volt mint tervezték, de ez nem jelenti azt hogy ez nem járt áldozattal.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 6 hónapja

Más konzolgyártók inkább buknak a konzol árán hogy majd a játék licenszekből jöjjön be a pénz. Nekik is ezt kellett volna tenniük szerintem.

válasz erre

zender

5 éve, 6 hónapja

Tegyük hozzá, az a kontroller meg is ér 100 dollárt, és összességében azért annyira nem volt drága a cucc, ha a másik két nagy konzolt nézzük.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljamarco profiljaSándorkolbász profiljaManiac profilja1000feri profiljaTotosama profiljaMarduk profilja