Sebezhetővé teszi a számítógépeket a Sony szoftvere

2007. augusztus 30.
1.6731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az F-Secure biztonsági szakemberei arra hívták fel a figyelmet, hogy a Sony ujjlenyomat-azonosítóval ellátott MicroVault USB eszközein lévő szoftver utat nyithat veszélyes hackertámadásoknak.

A szóban forgó szoftver egy úgynevezett rootkit, amely a számítógép gyökérfájljai közé fészkeli be magát, az eredeti cél szerint éppen azért, hogy nehezen hozzáférhetővé tegye az ujjlenyomat-azonosításhoz kapcsolódó információkat. Az alkalmazásnak ez a tulajdonsága azonban lehetőséget ad hackereknek arra, hogy azt kihasználva rosszindulatú kódokat juttassanak a megtámadott számítógép gyökérkönyvtárába, amelyek aztán ily módon rejtve maradnak az antivírus-alkalmazások előtt.

Az F-Secure hivatalosan értesítette a Sony-t a szóban forgó problémáról, hozzátéve, hogy a veszélyt rejtő szoftver főként a régebben gyártott MicroVault termékeken található, azonban ezekből igen sok még mindig forgalomban van.

A Sony, pontosabban a Sony BMG lemezkiadó 2005-ben olyan zenei CD-ket hozott forgalomba, amelyek XPC DRM másolásvédelmi megoldása szintén rootkit-ként viselkedett, és meg is jelentek olyan vírusprogramok az intereneten, amelyek ezt használták ki. A Sony BMG emiatt 4,7 millió már forgalomba hozott zenei CD-t volt kénytelen ingyenesen kicserélni az Egyesült Államokban.
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Örülhetünk hogy most már vannak elég ****a vírus írtok amik "mélyebben" is keresik a a hibát.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja