Seagate - Túl az egymilliárdon

2008. április 22.
1.6161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Érdekes bejelentést tett a vetarán hardvergyártó Seagate.

A márkanév immár 29 éve van jelen, mint az egyik legismertebb merevlemezgyártó. Ez idő alatt pedig immár több, mint egymilliárd produktumot adtak el világszerte. Kommersz közhely, de ténykedésük óta rengeteget változott a világ. Például az első merevlemezük 5 megabyte tárhellyel bírt, majd két és fél kilót nyomott, és nem kevesebb, mint 1500 dollárba fájt annak, aki ilyen drága mulatságra adta a fejét annak idején.

Ez azt jelentette akkoriban, hogy megabyte-onként 300 dollárt kellett áldoznia annak, aki winchestert akart vásárolni, a mai napon ez a szám körül-belül 0.0002 dollár 1 MB-ra vonatkozóan.

A Seagate az első gyártó, amely elérte az egymilliárd kibocsátott merevlemezt. 35 százalékos részesedésükkel ők a piacvezető márka, megelőzve a Western Digital-t, amely 23 százalékkal bír. Az egymilliárd lemez összes tárhelye hozzávetőlegesen 79 millió terabyte, amelyre 1.2 trillió MP3 track férne fel. Mostanság a Seagate kb. 112.000 terabyte-nak megfelelő kapacitású merevlemezt gyárt le naponta, vagyis nagyjából másodpercenként gördül le egy-egy terabyte a gyártósorokról.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljadarkomen profiljapityuska profiljarDAVE profiljaSándorkolbász profilja