Satoru Iwata: Fej-fej mellett a PlayStation 3 és a Wii

2009. november 03.
1.8911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Nintendo elnöke, Satoru Iwata egy befektetői ülésen beszélt ismét sok dologról, többek között a Nintendo kurrens piaci helyzetéről Japánban.

Iwata-san úgy értékeli, hogy az idei esztendőben nagyjából felére estek vissza hazai pályán a Wii eladásai a tavalyi forgalmakhoz képest, ellenben a PlayStation 3 iránt mutatott kereslet ötven százalékkal nőtt, ami gyakorlatilag fej-fej melletti versenyt generál immáron a két japán platform között.

Míg tavaly nagyjából 60%-os piaci részesedést birtokolt a Nintendo a japán régióban, addig az idei állás már kevésbé fölényes, Satoru Iwata becslései szerint a Wii jelenleg 42%-os, míg a PlayStation 3 csak hajszállal kevesebb, 40%-os részesedést szerzett meg magának. Az elnökúr szerint az amerikai piacon hamarosan helyreáll a korábbi papírforma, ugyanis az árcsökkentésnek hála egy forgalmas holiday szezon elé néznek a kiotóiak. Handheld fronton egyébként minden a legnagyobb rendben van, abszolút vezetik a mezőnyt az összes régióban, így Japánban és Észak-Amerikában is. A DS család hamarosan a PlayStation 2 nyomában liheg az eladásokat tekintve, pár hónapon belül átléphetik a bűvös 120 milliót is.

Satoru Iwata: Fej-fej mellett a PlayStation 3 és a Wii - 1. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Szépen felhozta magát a PS3, méltó ellenfelévé nőtte ki magát a Nintendonak mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja