Satoru Iwata: Jobban is prezentálhattuk volna a Wii U-t

2011. június 10.
2.1901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A nagyhatalmú Nintendo vállalat elnöke, Satoru Iwata maga is belátta, hogy az új konzoljuk, a Wii U bemutatását nem bonyolították le túl szakszerűen: véleménye szerint a cég túl sok figyelmet fordított a konzol kontrollerének bemutatására, s túlságosan háttérbe szorította magát a konzolt, mely valójában egyebet sem szült, mint félreértések tömkelegét.

Óráknak kellett eltelniük a prezentációt követően, mire az internet lovagjai egy értelmes anyaggá fércelték össze a részleteket.

"Sok félreértés adódott abból, hogy túl nagy hangsúlyt fektettünk a kontrollerre" - mondta Iwata. - "Nagyobb erőbedobással kellett volna elmagyaráznunk, hogyan is működik."

"Nem követtünk el semmilyen baklövést, de mutatnom kellett volna egy egyszerű képet az új konzolról és csak azután beszélni a kontrollerről"
- folytatta. - "A konzol nem változott drasztikusan, és a Wii U a kontrollerről szól. A konzol maga szinte teljesen lényegtelen."

Iwata szerint bizonyos mértékben a sajtó is felelőssé tehető a félreértésekért, minthogy a Wii U fontosságára csak akkor döbbenhet rá az ember, ha kipróbálta a produktumot:

Satoru Iwata: Jobban is prezentálhattuk volna a Wii U-t - 2. kép

"Kétfajta ember írt a bejelentésünkről - azok, akiknek lehetőségük volt megtapasztalni a Wii U-t, és azok, akiknek nem, és pusztán csak írkáltak róla a különböző cikkek és képek használatával."

"Ők nem láthatják, miként is formálhatja át a játékokat [a Wii U]. Ez 2006-ra emlékeztet engem, amikor első ízben mutattuk be a Wii-t. Itt, Los Angelesben az emberek élvezték, de Japánban teljesen más atmoszféra uralkodott. Úgy tűnik, idén ugyanez történt."
"Amit a Wii U nyújt, az valami teljesen más, ám úgy vélem, erős potenciával rendelkezik ahhoz, hogy a videojátékok és a szórakoztatóipar arculatát teljes egészében átformáljuk"
- mondta zárólag Iwata.

Egy nem sokkal később adott interjújában Iwata a konzol árára is tett egy sovány utalást: azt mondta, a Wii U "nem lesz valami olcsó". A fogunkat szívva várjuk, mihez képest nem lesz olcsó az a Wii U...
4 hozzászólás

Hentes

10 éve, 4 hónapja és 20 napja

Miket találok...röhögő smiley

Nekem nagyon sokáig teljesen érthetetlen volt a WiiU egyébként. Sokan szerintem azért nem vették meg, mert azt sem tudták mi az és hogy működik...

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 20 napja

Nem hogy jobban prezentálhatták volna, hanem prezentálhatták volna egyáltalán. Csak az irányító volt megmutatva. Kötve hiszem, hogy maga a konzol nem számítana, hisz az lesz maga az eszköz, ami az egészet hajtja nem?

Egyébként fel nem foghatom, hogy lehet majd egy tablet méretű dologgal játszani...

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 20 napja

+1. Menjetek a pöcsbe, fél napig keresgéltem hogy most akkor mivan

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 21 napja

Szerintem meg kizárólag a nintendo tehető felelőssé azért mert nem magyarázták el mi is ez az eszköz. Undorító az ilyen másra mutogatás.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2011
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja