Samsung Galaxy Note: az új zászlóshajó novembertől nálunk is

2011. október 28.
2.8651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Samsung a mai napon hazánkban is bemutatta a Galaxy Note-ot, a világ legnagyobb Super AMOLED kijelzővel érkező okostelefonját, amellyel a gyártó új kategóriát kíván teremteni az érintőkijelzős okos készülékek világában.
 

A táblagépek nagyobb méretű képernyőjét az okostelefonok hordozhatóságával egyesítő eszköz hivatalosan 2011. november 8-tól lesz kapható az egyik mobilszolgáltatónál.

A Galaxy Note fejlesztését megelőzően, 2011 tavaszán a Samsung 12 000 felhasználó bevonásával nagyszabású kutatást végzett 9 országban a felhasználói szokásokról, hogy feltárja, milyen igényeik vannak a felhasználóknak a különféle hordozható elektronikus eszközökkel szemben. A felmérés eredményei azt mutatták, hogy a válaszadók átlagosan 2,7 db különféle hordozható készüléket (pl. laptopot, okostelefont, MP3 lejátszót vagy táblagépet), illetve sok esetben még határidőnaplót is cipelnek magukkal nap mint nap.

A Galaxy Note-al a Samsung ezt a pakkot próbálta egy készülékbe zsúfolni. Az 5,3 hüvelyk méretű, 1280x800 képpont felbontású kijelzővel érkező készülék egy különleges ceruzával, az úgynevezett S Pen-nel rendelkezik, amely jegyzetelés mellett akár rajzolásra, sőt grafikai munkákra is használható. A fejlett tollalapú beviteli technológia az érintésvezérléssel kombinálva egyedülálló felhasználói élményt nyújt, a felhasználók a pontosabb irányítás előnyeit például a képek és videók szerkesztésénél is élvezhetik, ezen kívül a Samsung mobilkommunikációs szolgáltatásából, a ChatON-ból kézírásos jegyzeteket vagy rajzokat is küldhetnek vele.

A nagyméretű képernyőn a prezentációk, weboldalak, hírcsatornák és az e-könyvek különösebb görgetés és nagyítás nélkül is kényelmesen olvashatók, az alkalmazások pedig akár osztott képernyős üzemmódban is használhatók. A képernyő betekintési szöge ráadásul 180 fok, így akkor is teljesen élethű képet ad, ha többen, oldalról nézik, ami különösen videók megtekintésekor hasznos.

Samsung Galaxy Note: az új zászlóshajó novembertől nálunk is - 2. kép

A készülék része az S Planner, egy professzionális napirendtervező eszköz is. A Galaxy Note-tal érkezik az S Memo multimédiás alkalmazás is, amelyet a felhasználó által létrehozott tartalmak rögzítésére terveztek. Képek, hangfelvételek, gépelt és kézírásos jegyzetek, valamint rajzok egyaránt készíthetők vele. Az így készült emlékeztetők pedig szabadon szerkeszthetők, illetve megoszthatók másokkal. Az eszközzel egyszerűen, egy lépésben készíthető képernyőmentés, amit ráadásul lementés vagy megosztás előtt az S Pen segítségével jegyzetekkel is el lehet látni.

Az 1,4GHz-es kétmagos processzor mellé HSPA+ és LTE-képes netelérést képes biztosítani a készülék.

A Samsung a Galaxy Note nagyvállalati képességeit a Juniper Networks-szel együttműködésben fejlesztette ki. A szükséges előírásoknak és követelményeknek megfelelő Juniper Junos Pulse SSL VPN szolgáltatása biztonságos távoli elérést garantál a vállalati hálózatokhoz, így központi irányítás védelmezheti az ott található adatokat, illetve nyújthat technikai támogatást az egyes eszközök esetében.

"A Samsung Galaxy Note nem csupán a jelenlegi Android kínálat egyik csúcsa, amely akkora felbontású kijelzővel érkezik, ami két évvel ezelőtt még a notebookok körében számított normálisnak. Ez egy olyan intuitíven használható eszköz, amely képes lehet elcsábítani azokat a hagyományőrzőket is az okos eszközök világába, akik eddig a hagyományos határidőnaplóra vagy spirálfüzetre esküdtek" - mondta el a bevezetéskor Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil üzletágának vezetője.

Samsung Galaxy Note: az új zászlóshajó novembertől nálunk is - 3. kép

Termékspecifikációk
Hálózat: HSPA+ 21, 1/5, 76Mbps 850/900/1900/2100 EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
Processzor: Kétmagos 1.4 GHz
Kijelző: 5.29" 1280x800 HD SuperAMOLED
Operációs Rendszer: Android Gingerbread
Kamera: 8 MP Flash-sel
Videókodek: MPEG4/H.263/H.264/WMV/RV/DivX/Xvid (1080p FullHD videó 30fps)
Audiókodek: MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA/RA / FM Rádió RDS-szel
Kapcsolódási lehetőségek: Bluetooth? v 3.0 +HS, Wi-Fi a/b/g/n (2.4 MHz/5 GHz), Hi-Speed USB 2.0
Érzékelők: Közelségérzékelő, Gyorsulásmérő (Geomágneses), Fénymérő, Giroszkóp, Nyomásérzékelő
Memória: 16 GB (micro SD kártyával 32 GB-ig bővíthető)
Méret: 146,85 x 82,95 x 9,65 mm
Súly: 178 g
Akkumulátor: 2500 mAh Li-Ion
7 hozzászólás

marco

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

Vendég írta:
na akkó bukta , kissebb kepernyo 4x annyiert
, pedig oled nem ips
Nem egy lapon említendő a két szköz (kindle és note).

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

na akkó bukta , kissebb kepernyo 4x annyiert
, pedig oled nem ips

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

Vendég írta:
Ha az amazon kindle fire vel egy arban lesz (200$) ilyet veszek
Szerintem ez inkább olyan 800 dolcsi körüli lesz

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 8 napja

Ha az amazon kindle fire vel egy arban lesz (200$) ilyet veszek

válasz erre

marco

10 éve, 9 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
eég nagy maga a készülék az nem annyira tetszik
Nem olyan nagy az. Sajnos nem tudtam ma elmenni a sajtótájékoztatóra, nem akartam megfertőzni a népet, így nem tudtam kipróbálni még saját kézben, de a méretadatok szerint nem vészes az. Meg azért 1280X800. Oda kell képernyő...

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 9 napja

eég nagy maga a készülék az nem annyira tetszik

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 9 napja

Basszus a laptopomnak ekkora a felbontása!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profiljaGargameth profilja