Saját Wikipédiát készít a Google is

2007. december 15.
1.3141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Google munkatársai egy a Wikipédiához hasonló saját tudásbázis létrehozásán fáradoznak - olvasható a cég hivatalos blogjában.

Udi Manber, a Google műszaki alelnöke adott hírt a cég online naplójában az új platform készüléséről, amelyen a szakemberek elhelyezhetik majd a saját szakterületükkel kapcsolatos bejegyzéseket, hozzájárulván ezáltal az internetezők ismereteinek a bővítéséhez. A keresőóriás Knol névre keresztelte új szolgáltatását, Manber elmondása szerint pedig ez a betűkombináció az angol Knowledge, azaz magyarul tudás szóból ered.

Az újonnan létrejövő adatbázis, akárcsak a Wikipédia, rengeteg hasznos információt fog tartalmazni, egyvalamiben azonban különbözni fog attól: a szerzők itt nem vesznek a névtelenség homályába, hanem aláírhatják saját írásaikat. További újdonság még, hogy a felhasználók mások bejegyzésein csakis azok engedélyével eszközölhetnek változtatásokat. A Google azonban lehetővé teszi a szerzők számára, hogy a reklámok saját tartalmaikhoz való beillesztése által pénzt is keressenek.

A Knol jelenleg fejlesztés alatt áll, tesztelése viszont már folyik. A keresőóriás képviselői arra vonatkozó információval nem szolgáltak, mikor teszik elérhetővé a platformot a nagyközönség számára.
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Tilos idézni a Wikipediát

Tilos idézni a Wikipediát

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljaWickedSick profilja