Saját operációs rendszert fejleszt a Toyota

2007. április 02.
1.6271
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A vállalat vetélytársaitól eltérően önálló fejlesztésbe kezdett, autóiban saját operációs rendszer fog dolgozni, gondoskodva a DVD lejátszástól az időjárás-előrejelzésig mindenről.

Az elemzők szerint az új elképzelés a Toyota VI (Value Innovation) irányelvének egyik eleme is lehet. A VI abból az elhatározásból született, hogy csökkentsék az autók gyártási költségeit és teljesen új megközelítést vigyenek az autógyártásba. Ez rá is fér a megújulási gondokkal és a folyamatosan csökkenő minőséghez képest irreálisan magas árakkal küzdő autóiparra.

A vállalat elszántra magát, hogy a rutin megoldások továbbfejlesztgetése helyett mindent elölről kezdenek, így kevesebb és jobb minőségű alkatrésszel készíthetik el járműveiket, melyek végül még olcsóbbak is lesznek. Ennek az elképzelésnek egyik elemeként a vállalat úgy döntött, hogy nem veszi át automatikusan a Windows XP-t, inkább saját szoftvert fejleszt, mivel ez hosszútávon kifizetődőbb, és saját arculatot ad a cégnek. Mivel alapos munkát szeretnének végezni, még évekig nem találkozhatunk Toyota operációs rendszerrel az utakon, de aztán minden modellbe ez építik be. Az előzetes fotók alapján a rendszert rádió, tv, DVD, internet, időjárás-jelentés, GPS és telefon kezelésére is fel szeretnék készíteni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profiljaManiac profilja