Saját nyelvünkön szólít meg az új Kelvir-féreg mutáns

2005. augusztus 25.
1.5581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A világhálón terjedő vírusok egyre nagyobb veszélyt jelentenek az internet-felhasználókra, mivel az újabban megjelenő kártevők már nem csak egy nyelvet ismernek.

Az eddigi férgek túlnyomórészt angol nyelven terjedtek, amelyeket evégett igen könnyű volt felismerni, ez azonban változóban. A szakértők arról értesítenek, hogy tegnap bukkant fel egy olyan többnyelvű féreg, amely az MSN messenger-szoftverén keresztül terjed és szedi áldoztait.

A Kelvir-féreg mutánsa összesen tíz nyelvet ismer, azaz az angol mellett német, francia, görög, olasz, portugál, spanyol, holland, svéd és török nyelveken juttatja el magát az internetezőkhöz. Eleddig többnyire sikertelenül próbáltak meg bejutni a különböző kártevők a felhasználók számítógépeibe, mert azokat nem anyanyelvükön szólították meg, azonban egyre inkább tökéletesítik a vírusírók kártékony szülötteik nyelvi képességeit.

A Kelvir.HI azonban sokkal intelligensebb és ravaszabb elődeinél, mert először ellenőrzi, hogy a kiszemelt számítógépen milyen nyelvű operációs rendszer fut és azután választja ki a tíz általa "beszélt" nyelvből a megfelelőt. Az eddigi információk alapján a féreg nem mutatkozott veszélyesnek, mivel csak felinstallálódik az áldozat számítógépére és onnan tovább küldi magát. Azonban mégis csak óvatosnak kell lennünk, mert a kártevő megnyit egy hátsó kaput, amelyen keresztül kívülről átvehetik a támadók a komputerünk feletti uralmat.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja