Saját fájlmegosztó technológiáján dolgozik a Microsoft

2005. június 21.
1.8121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft cambridge-i fejlesztőközpontjában a közismert BitTorrenthez hasonló fájlmegosztó szoftver készítésén dolgoznak.

Az Avalanche kódnevű program megkönnyítené a szoftverek, audió- és videófájlok megosztását a BitTorrent megoldásához hasonlóan az állományok szétdarabolásával. Izgalmas megoldásnak hangzik a "hálózati kódolás" nevű eljárás, mely képessé tenné az Avalanche-t egyes hiányzó csomagocskák újraalkotására, ha valamilyen hálózati hiba miatt sérülnének az adatok.

A BitTorrent-jellegű rendszerekben a szerverek nem a tényleges anyagokat, csupán a hozzájuk vezető linkeket tárolják, ami meggyorsítja a működést, ám nehezen ellenőrizhetővé teszi a tartalmakat. Nem véletlen, hogy az amerikai filmstúdiók szövetsége (MPAA) már december óta támadja a BitTorrent működését. Az ilyen problémák megelőzésére úgy tervezik, hogy bár az Avalanche mindenfajta tartalom közvetítésére képes lenne, csak a digitálisan engedélyezett anyagok megosztása lenne engedélyezve, ezzel a fájlmegosztás megszabadulhatna az illegális tartalmak miatt hozzá kapcsolódó negatív mellékzöngéktől.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
3 hozzászólás

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 5 napja

Ami feltörhető, az fel is lesz törve. hogyan akarnak védelmet rakni a cuccokra? Semmi értelme. Ráadásul, ami ellen eddig harcoltak, az most nekik is pálya? Annyira röhej ez a Microfos.

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 5 napja

Szerintem kudarcbafullad.

válasz erre

marco

16 éve, 4 hónapja és 6 napja

Ez röhej!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profilja